İstanbul'un yerel medyası bugün ilginç bir haberi okuyucularına duyurdu. Bir dönem Trabzonspor'da forma giyen ve Fransa'ya tranfser olan ancak sonrasında bordo-mavililerin kendisini istemesine rağmen Galatasaray'ı tercih eden Umut Bulut'u Trabzonspor'a yazdı.
Trabzon'da oyuncuyla ilgili kamuoyu oluşturmaya çalışan İstanbul Basını bu noktada Galatasaray'ı da yüklerinden kurtarmak istiyor. Galatasaray ile 2017 yılına kadar sözleşmesi bulunan ve 1.7 milyon Euro kazanan Umut Bulut, son haftalarda ki performansı ile Sarı-Kırmızılılarda hedef tahtasına koyulurken sezon sonunda kesin olarak gönderilmesi planlanıyor. 
Bu amaçla ilk iş olarak Umut'u farklı takımlara satmaya çalışacak olan Galatasaray'da, Umut'un Trabzonspor ile anılması ise bordo-mavili taraftarları gülümsetti. 

İŞTE O HABER VE SİZDE KARAR VERİN... 

Ayrılacak olan 33 yaşındaki forvet, 5 yıl formasını giydiği Trabzonspor ile görüşüyor. Yönetim maaş konusunda her türlü fedakârlığı yapacak Umut ile lig bittikten sonra sözleşme imzalamayı planlıyor.

Cardozo ile sezon sonunda yollarını ayıracak olan Trabzonspor golcü arayışlarına başlamıştı. Bordo-Mavililer bu doğrultuda tanıdık bir isme yöneldi: Umut Bulut. 5 yıl Bordo-Mavili formayı giyen ve buradaki performansıyla A Milli Takım’a kadar yükselen tecrübeli futbolcu, 2011-2012 sezonunda Toulouse kulübüne transfer olmuştu. 1 yıl Fransa’da kaldıktan sonra Galatasaray’a giden 33 yaşındaki santrforun 2017’ye kadar sözleşmesi var ancak sezon sonunda karşılıklı anlaşma sağlanıp Cim Bom’dan ayrılmasına kesin gözle bakılıyor.

1.7 milyon kazanıyor

Trabzonspor’un eski oyuncusuyla bir süredir ciddi şekilde görüştüğü öğrenilirken, maddi detaylar da masaya yatırıldı. Galatasaray’da senelik 1.7 milyon Euro (5.6 milyon TL) kazanan Umut, Trabzon’un da içinde bulunduğu sıkıntıları göz önüne alarak maaşında ciddi boyutta fedakarlığa gitmeyi kabul etti. Son dakika sürprizi yaşanmazsa lig bitiminde taraflar sözleşme imzalayacak.