Teknik Direktör Ünal Karaman, Süper Lig Cemil Usta Sezonu’nun açılış haftasında oynanan ve 1-1’lik beraberlikle sonuçlanan Kasımpaşa karşılaşması sonrası açıklamalarda bulundu.

Futbolcuların gösterdiği mücadeleden memnun olduğunu belirten Ünal Karaman, “2019 – 2020 Sezonu Cemil Usta adıyla, kendi değerimizle ve Trabzon’un değeriyle anılması bizleri son derece memnun etti. Bunu Türkiye Futbol Federasyonu adına kim düşünmüşse, Türk sporunun emekçilerinin adını vererek Süper Lig’in ayrı bir hava içerisinde oynanmasına vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Biz Avrupa maçı öncesi kazanmak istiyorduk. Artılarımız var, eksilerimiz var. Onları değerlendirebiliriz ama karşımızda da dirençli bir Kasımpaşa takımı vardı. Her şeye rağmen kazanma umudumuz vardı ama olmadı. Ben oyuncularımın göstermiş olduğu mücadeleden son derece memnunum. Hatalarımız var, onları düzeltiriz ki bunlar sezon başında tölere edilebilecek şeyler. Niyetleriyle ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Hepsi sahanın içinde olayı yaşadılar ama elbette ki zaman zaman her iki takımda da gözlenen yorgunluklar var. Biz de son oyuncu değişikliğini son dakikaya kadar bekledik ki ani kramp girmeleri, sakatlıkların önüne geçebilmek adına. Bugün ben bütün oyuncularımın her şeye rağmen göstermiş olduğu mücadeleden memnunum. Umuyorum Perşembe günü oynayacağımız müsabakada ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, bize yakışan bir oyun ve bize yakışan bir skorla Türkiye’ye döneriz” dedi.

Bir basın mensubunun yoğun maç trafiğiyle ilgili yönelttiği soruya Karaman, “Bu müsabakalar oynanacak. Siz ne kadar yorgunsunuz veya ikinci yarı kondisyonunuz düştü deseniz bile bu müsabakalar oynanacak. Biz zaten o düşünceyle dört tane oyuncumuzu dinlendirerek müsabakaya başladık. Özellikle savunma hattında bu rotasyona cevap verebilecek oyuncularımız var. Biz olabildiğince önümüzdeki süre içerisinde oyuncularımızı dinlendirip AEK maçına en iyi kadroyla, en dinlenmiş halimizle çıkıp bize yakışan bir oyunla dönmek istiyoruz. O maçtan sonrası bizim için zor. AEK ile oynayacaksınız ve sonrasında döneceksiniz. Yoldan geliyorsunuz ve dinlenme şansınız çok az kalacak. Ama ne benim oturduğum koltuk ne de saha içindeki mücadele eden oyuncunun şikayet makamı yok. Bizler bu müsabakalar için mücadele ediyoruz. Bu hakkı kazandıktan sonra da “vay biz yorulduk” demek hakkımız yok. Çıkacağız, oynayacağız ve iyi bir skorla inşallah Türkiye’ye döneceğiz” diyerek cevap verdi.

Takımın eksik yönlerine dair gelen soruyu ise Teknik Direktör Ünal Karaman, “Bizler saha içerisindeki rekabeti arttırma adına ilgili doneleri kulübümüzdeki profesyonellerimizle konuşuyoruz. Biz konuşuruz, ilgililer de gereğini yapar. Elbette ki bazı şeylerin farkındayız ama bir de mali disiplini var bu işin. Mali disiplinin ötesinde de aldığınız oyuncu her oyuncu aile bireylerini, aile ortamını bozmamalı. Azami hassasiyet göstermeniz gereken bir konu. Görüyorsunuz ama en az hatayla transfer dönemini geçmeniz söz konusu. Ben elimdeki mevcut oyuncularım inanılmaz mücadele ediyor. Geçen yıldan beri ben haklarını ödeyemem, camia haklarını ödeyemez. İnanılmaz mücadele ediyorlar. O bizi bir takım yaptı. Bu sene ailemize katılan arkadaşlar ailemizi biraz daha büyüttü, biraz daha genişletti. Tabii ki transfer dönemine kadar eğer imkanımız olursa, ihtiyaç hasıl olursa biz de ihtiyaç durumuna göre değerlendiririz” diyerek yanıt verdi.

Abdulkadir Ömür’ün pozisyonuyla ilgili olarak yöneltilen bir soruyu ise Ünal Karaman, “Biz Abdulkadir’i kanatta da kullandık. Sonuçta biz oyuncularımıza nerede görev verirsek orada oynayacaklar. Abdulkadir Ömür sağ kanatta da oynamayı çok seviyor, 10 numara pozisyonunda oynamayı da çok seviyor. Duruma ve diğer oyuncuların pozisyonuna göre, takım oyununda nerede faydalı olacağını düşünürsek orada değerlendireceğiz. Yoksa ihtiyaç hasıl olursa 6 numarada 8 numarada da oynatırız. Abdulkadir her bölgede oynayabilecek özelliklere sahip” diyerek cevapladı.

Transferlerle ilgili olarak gelen soruya ise Teknik Direktör Ünal Karaman, “Olmamış bir şeylerin üzerine konuşursak, basında yer alan her transfer haberine cevap vermeye kalkarsak bu işin üstesinden gelemeyiz” diye yanıt verdi.

Şampiyonluk yarışının oyuncular üzerindeki etkisi konusunda ise Ünal Karaman, “Hangi müsabakayı oynarsanız oynayın biz kendimize yakışan oyun, saha içerisinde duruş ve camiayı temsil, daha sonra da rakibimize karşı üstün gelip rakibimizin elini sıkarak sahadan ayrılmayı isteriz. Siz şimdi ekstra özveri gösterdi, saha içindeki tutum ve davranışıyla Türk sporunda farklı bir hava ve renk yarattı diye çok erken hem oyuncularımızı hem camiamızı farklı bir yere koyarak, adına şampiyonluk diyebilirsiniz veya farklı hedefler de diyebilirsiniz, biz futbolcularımızı da camiamızı da farklı bir hedefe sokmayı doğru bulmuyoruz. Evet biz müsabaka oynuyoruz ve her müsabakayı nasıl kazanırız diye düşünüyoruz. İyi antrenman yapıyoruz, iyi besleniyor ve iyi dinleniyoruz. Oyuncularımız gerçekten profesyonelliği üst seviyede yaşıyorlar. Hiçbir zaman, hiçbir oyuncumun kaçak bir duruşu olmadı. Bu bize ve diğer sporseverlere farklı bir güven veriyor. Ama ben hiçbir zaman 2. maç dururken 34. maçı konuşmam. Önümüzde son derece zorlu rakipler var. Ben bir tane bile “şu maçı banko kazanırım” diye maça çıkacağımı düşünmüyorum. İnanıyorum ki hiçbir takım bu şekilde düşünmüyordur. Biz çalışacağız, maça çıkacağız. O maç bitecek ve diğer maçı düşüneceğiz. Her müsabakaya en iyi hazırlıklar ve kazanmak adına çıkacağız, lig bittiğinde de göreceğiz hangi pozisyonda olduğumuzu” diyerek sözlerini noktaladı.