61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor teknik direktörü Ünal Karaman ve yıldız oyuncu Abdülkadir Ömür, UEFA Avrupa Liginde yarın karşılaşılacak AEK maçı öncesinde basın mensuplarının karşısına çıktı. 

DAHA DİRİ DAHA AGRESİF.. 
Karaman, “Orada oynanmış müsabaka var. Ede edilmiş avantaj var. Onun avantajı ile hazırlanmak özellikle bu dönem içinde bizi mutlu ediyor. Sonuçta avantajdan bahsediyorsunuz. Siz nasıl orada yenmişseniz, onların da yenme ihtimali var. Benim oyuncularım geçen seneden beri zaten çok değişik kulvarlarda, bir çok zorluğun içinden geçtiler. Saha içinde kendilerine yakışanı yaptıklarından dolayı bizleri bu günlere umutla taşıdılar. Yine bu müsabakaya hangi oyuncumuzla çıkarsak çıkalım ayni ciddiyetle oynayacaklardır. Geleceğe daha güvenle bakmamızı sağlayacaklar. 3 - 1 skor avantaj ama herseyini bittiği anlamına gelmiyor. Saha içinde mücadelemiz devam edecek” dedi. 

OYNANMAMIŞ BİR MAÇ
Abdülkadir Ömür ise, “Oynanmamış bir maç. Bizim için çok önemli maç. Oradan avantajla dönüyoruz. Yarın 90 dakikamız var. Bitmeden bir şey konuşamayız. Bu aralar yoğun tempo içindeyiz. Gruplara kalmak istiyoruz. Yarın son derece önemli maçımız var. İyi hazırlandığımızı düşünüyoruz. İnşallah yarın iyi bir skor alıp gruplara kalırız” diye konuştu. 

OYUN STİLİ DEĞİŞECEK Mİ?
Karaman, oyun stilinde değişiklik olup olmayacağı sorusuna ise "Hangi oyuncu grubuyla oynarsak oynayalım oynumuzda fark yok. Rakibin maçını izledik. Erken denilecek zamanda 1 kişi eksik oynamalarına rağmen oyun disiplinininden kopmadılar. Maçın sonuna kadar bırakmayan, bizimle oynadığı müsabakadan biraz daha diri, agresif takım var. Biz aynı tarzımızla başlayacağız. Hangi oyuncu seçimi yaparsak yapalım bizde farklılık yok. Rakibe bakışımızda farklılık olmadığı sürece hiç bir oyuncumuzun rakibe farklı bakışı yok. Biz kendimizi rakip gördükten sonra her maça aynı disiplinle bakacağımızın en azından ben sözünü verebilirim” diye konuştu” dedi. 

AEK’DA Kİ HOCA DEĞİŞİKLİĞİ… 
Karaman, “Onlarda ki teknik adam değişikliğinde ki psikolojiyi anlamımız söz konusu değil. Henüz ligin başı. Olumlu mu olumsuz mu yarın göreceğiz. Boş bırakıldığında oldukça tehlikeli olacak rakibe karşı oynayacağımızı biliyorum. Teknik adam değişikliğinde mutlaka kıpırdanma olur. Hem oyunsal manada, hem de sonuç anlamında. Oyuncuların kendini ispat noktası içinde belki diyorum. Onu yarın göreceğiz ama umuyor ve bekliyorum ki taraftarımızın desteğiyle yarın beklediğimiz sonucu alacağız” diye konuştu. 

'EĞER GOL ATARSAM...'
Abdülkadir, "Yarın hocam görev verdi takdirde kazanmak için oynayacağız. Gol atmak her futbolcuyu motive ediyor. İnşallah bu gol bana nasip olur. Bizim için en önemli şey gruplara kalmak” dedi.

Karaman, "Geçen sene ki oynayan grubumuzdan şu an saha içinde kullandığımız oyuncu grubundan Yusuf ve Hugo’yu gönderdik. Diğer gönderdiğimiz oyuncuların emeğini yadsıyamam. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Oyuncularım bıraktığı yerden devam ediyorlar. Aramıza katılan arkadaşlar alternatif oluşturacaklar. Forma savaşının tam merkezinde olacaklar. Mevcut elde ettiğimiz takım kimyasını bozmama içinde tercih etmediğimiz arkadaşlarımız var. Bütün bunların kullanımıyla beraber milli maç arasında hem dinleyeceğiz kendimizi tedavi edeceğiz hem de idman eksiği olan arkadaşlarımızın idman eksikliklerini tamamlamaya çalışacağız. 
Ben uzun vadeli konuşmam. Bizim oynayacağımız en yakın maç bizim için en önemli maç. Biz yarın en önemli maça çıkacağız. Bu maçta görevimizi tamamladıktan sonra bir sonra ki maç ligde en önemli maçımızın hazırlıklarına geçeceğiz. 
hayal satmadım. Bizim işimiz çalışmak, gayret göstermek. Her gün kendinizi yenileyerek bir adım öteye atarak kendimizi ve camiamızı ileri atmak” dedi. 

YENİ GELEN OYUNCULAR HAZIR MI? STURRİDGE HANGİ SEVİYEDE GELDİ.. 
Karaman, “Son yaptığımız müsabakan sonra ki telafi antrenmanlarında dahi Sturridge bizim anternanın yarısında özel antrenmanına ayrıldı. O noktada dahi zorlanmaları oldu. Bir profesyonel sporcunun Mayıs’ın başında son müsabakası. Oradan bu vakite dönemi aldığımızda, zihninin de epey karışık olduğu anda belli bir yorgunluğu dikkate almak lazım. Dolayısıyla oyuncumuzun yapılan testlerle hangi aşamada kullanacağımızı yeri ve zamanı geldiğinde sizlerle paylaşırız. 

KASIMPAŞA MAÇINDA Kİ ROTASYON
Kasımpaşa maçıyla ilgili dediğiniz anda. İnsanların eleştirmesini son derece doğal karşılıyorum. İnsanların ve basının söylediğine göre değil biz bildiğimiz ve inandığııza göre hareket edeceğiz. Herkes kendi yazdığında özgürdür. Biz bir tercihte bulunuruz. İşine gelen över, işine gelen yerer… 

BİRİLERİ İSTEDİ DİYE OYUNCU OYNATMAYIZ
İsim olarak baktığınızda Trabzonspor geçmiş kariyerlerinde önemli işler yapan oyuncular aldılar. Ekibin aklı ekiptekilerin aklından daha büyüktür. Ekibine gücüne inanırız. Bizi bu noktaya getiren ekibin aklı. Bu arkadaşlarımız elbette çok yetenekli. Yeri ve zamanı geldiğinde antrenman eksiklerini tamamladıklarında bize katkı önemli sağlayacaklar. Umuyor ve bekliyorum ki bu süre çok uzun olmaz. Birileri istedi diye oyuncu almayız, birileri istedi diye oyuncu oynatmayız” diye konuştu.