Trabzonspor’da teknik direktör Ünal Karaman, “Bu tarz müsabakaların bir kazananı, bir kaybedeni olacak. Biz bugün kaybeden taraf olarak sizlerin sorularına cevap vereceğiz. 

İçerde pozisyonlara bakıyorum. Futbol oynuyoruz. Futbol oynamaya çalışıyorsak, savunma oyuncularının ceza sahasında bütün müdahalelerini kenara bırakalım. 

Savunma oyuncularını iptal edelim. İkili mücadelede mi var faul eline mi çarptı. Bakıyorum bulamıyorum. Bu konuşmalardan sakın olaki Ümraniyespor’un galibiyetini küçümsüyorum algılanmasın. İnsanlar mücadele veriyor. 

Beni ve camiamı tatmin edecek açıklama olması lazım. ceza sahasında hiç mi müdahale olmayacak. El diyorsa oyuncum görmüyor. Yapmasınlar bunu. Bu kadar basit değil. Son derece üzgünüm. 

Son derece rahatsızım. Aynı şekilde lig maçımızdaki. Dönüyorum devamında burası. Koskoca camia var. Beklenti var. 

Bazen beklentilere cevap veremeyebilirsiniz. Kötü oynarsınız kaybedersiniz. Kendimizi bu anlamda hesaba çekeriz. Ben yakıştıramadım. O kararı doğru bulmuyorum” dedi.

Yayıncı kuruluşun ardından basın toplantısında da konuşan Karaman hakeme olan tepkisini sürdürerek şu ifadeleri kullandı.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında oynan Ümraniyespor maçı sonrası Teknik Direktör Ünal Karaman basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kaybettikleri için üzgün olduğunu belirten Karaman, ''Birçok konuda sağduyuyla yaklaşıp kendimize ve camiamıza yakışan bir duruş göstermeye çalışıyoruz. Sadece kendi camiamızın mensuplarını değil, spora adil bir gözle bakıp adil bir gözle yargılamanın da peşindeyiz. Bütün çabamız, gayretimiz bunun için oldu. Camiamızın beklentileri var, evet. Bazen beklentilere cevap veremeyebilirsiniz. İstediğiniz gibi oynayamayabilir, istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz. Ama bu şekilde olması adil değil" dedi.

Müsabakanın hakemi tarafından verilen penaltı pozisyonuna da değinen Karaman, "Ben içeride tekrar pozisyonu izledim. Saha kenarında izlemiştim, içeride defalarca izledim. Bütün profesyonel arkadaşlarımızla birlikte izledik. Bir şey görmeye çalışıyorum penaltı pozisyonu için. İkili mücadeleye mi verdi, elle oynamaya mı verdi? Bir yere koyamıyorum. Arkadaşlar, o zaman savunma oyuncuları olmadan oynayayım. Eğer böyle ceza sahası içindeki her dokunuşa, her mücadeleye artık neye verdiyse, penaltı verilecekse... Beni ve camiamı tatmin edecek bir açıklamanın olmasını doğru buluyorum. Hiçbir açıklamanın da o pozisyonda beni penaltı noktasına inandıracağını düşünmüyorum. Bir camianın kaderi, bir maçın seyriyle alakalı önemli bir hata olarak görüyorum. Bu sadece Trabzonspor'un mensubu olarak verilen bir beyanat değil, spor camiasının bir ferdi olarak yapmış olduğum bir açıklamadır" dedi.