Hürriyet Gazetesinde yar alan habere göre:
Rizespor'u çalıştıran Ünal Karaman, futbolcularıyla yaptığı toplantıda görevinden ayrılacağını ifade etti ve oyunculara kalan maçlarda başarı diledi.

YÖNETİM ONAYLADI 
Önce futbolcularla, sonra da yöneticilerle bir görüşme yapan Karaman istifasını yönetime sundu. Yönetim de karşılıklı anlaşmayla yol ayrımını onayladı.

İLK AÇIKLAMA 
Karaman yaptığı açıklamada, “Kulübümüzde 4 Mart 2020 tarihinde başladığımız teknik adam görevlerimizden ayrılma kararı almış bulunmaktayız. Göreve başladığımız andan itibaren sevgisini, desteğini, emeğini esirgemeyen; her fırsatta bunu gösteren, şehir yönetiminin her kademesinde görev ifâ eden kamu görevlilerinden, sokaktaki her bir insanımıza samimi duygularla teşekkür eder, Çaykur Rizespor’a devam eden mücadelesinde başarılar dileriz. Bizi sevenleri de bizim sevdiklerimizi de üzmeyelim, kalın sağlıcakla. Çaykur Rizespor sevenlerine ve kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini kullandı.

Ünal Karaman, "Göreve başladığımız andan itibaren sevgisini, desteğini, emeğini esirgemeyen; her fırsatta bunu gösteren, şehir yönetiminin her kademesinde görev ifâ eden kamu görevlilerinden, sokaktaki her bir insanımıza samimi duygularla teşekkür eder, Çaykur Rizespor’a devam eden mücadelesinde başarılar dileriz. Bizi sevenleri de bizim sevdiklerimizi de üzmeyelim, kalın sağlıcakla” dedi.

FİKİR AYRILIKLARI 
Yönetim ile Karaman arasında bazı fikir ayrılıklarının olduğu öğrenildi.

UZLAŞMA SAĞLANDI 
Rizespor'da göreve geldiğinde 1.5 yıllık sözleşmeye imza atan teknik direktör Ünal Karaman'ın alacakları konusunda da uzlaşma sağlandı. Ünal Karaman'ın, 32. hafta maçını da kapsayacak şekilde tüm alacaklarının ödeneceği öğrenildi.

MEHMET ALİ KARACA SÜRPRİZİ 
Ajansspor'un haberine göre; teni teknik direktör gelene kadar Rizespor'da takımı Mehmet Ali Karaca çalıştıracak

YENİ ADRESİ MERAK KONUSU 
Karaman'ın yeni adresi ise şimdiden merak konusu.

Ünal Karaman'ın sezon ortasında Trabzonspor'la yolları ayrılmış ve deneyimli teknik direktör Çaykur Rizespor'un yolunu tutmuştu.

Öte yandan Rizespor, yeni teknik direktör konusunda arayışlarına başladı. Yeni teknik direktör 1-2 gün içinde netleşecek. Rizespor, ligde rahat bir konumda olmadığı için deneyimli bir teknik adamı göreve getirmek istiyor.

19 Temmuz Pazar günü Rizespor sahasında Yeni Malatyaspor ile karşı karşıya gelecek. Karadeniz ekibi, ligde kalabilme mücadelesi veriyor. Dolayısıyla yöneticiler, bu karşılaşmanın hayati önem taşıdığı görüşünde. Hem Rizespor hem de Malatyaspor'un 32 puanı bulunuyor. Rizespor 16, Malatyaspor ise 15. sırada. Rizespor'daki görevine 4 Mart'ta başlayan Ünal Karaman, ilk sınavına ise 8 Mart'ta Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldıkları maçla birlikte çıkmıştı. Ünal Karaman döneminde Rizespor, 9 naçta 5 yenilgi 2 beraberlik, 2 yenilgi aldı. Rizespor son maçta Kasımpaşa'ya 2-0 kaybetmişti. (Hürriyet)