Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Ünal Karaman’ın istifasının ardından katılığı canlı yayında ayrılışını perde arkasını açıkladı.

Ağaoğlu şu ifadelere yer verdi;

‘’BENİM AÇIKLAMAM SORUN OLMUŞ''

''Konyaspor maçı sonrası benim yapmış olduğum bir açıklama var. Açıklama şu: son 5  haftadır maçların 2. yarılarında oynanan futbol Trabzonspor’a yakışmıyor. Çok ciddi baskı yiyoruz. Bu baskı neticesinde son dakikada gol yiyoruz ya da korku filmi gibi maç izliyoruz. burada yapılan bir eleştiri var. 2 aydır sürekli şunu tekrarlayan bir insan.. 

‘’HERKES AYAĞINI YERE SAĞLAM BASACAK, BAŞKAN DA DAHİL''

''Bu eleştiriyi yapıyorsa bu eleştirinin niteliği nedir. 
Oynana kötü futbolun sorumlusu benim diyorsa bunun adı özeleştiridir. Bunu bir takım insanlar yakalayıp hocaya “başkan burada seni eleştirdi”  diye… 
Ondan sonra başlayan bir süreç var. 
“Her taraftarın eleştirisine cevap vermem. Beni eleştirmeye çalışanların boğazına takılırım” Ondan önce yaptığı toplantıda maçtan önce, “Oyunculara gidipte gelmemek var, gelipte görmemek var. Eğer burada göreve devam edersem herkes ayağını yere sağlam basacak. Kulüp başkanı da dahil”
Bu ifadeler hocanın ifadeleri’’

SOSA’YA AYRILACAĞINI SÖYLEDİ, KAPTAN UYARDI

''Bu ifadeleri kullanmaya getiren sürecin içerisinde yer alan aktörler kimler ve hocanın buna müsade etmemesi gerekirdi. 
Gün 24 saat seninle birlikte olan insanla alakalı olarak birilerinin sana iletmesiyle sen bu işin içine giriyorsan yanlış yapıyorsun. 
Sosa ile konuşuyor, “başkan böyle bir ifade kullandı. Ben görevi kıracağım diyor” 
Kaptan orada, “Sizin söylediğiniz gibi alınacak bir şey yok. Bana kalırsa çok duygusal davranıyorsunuz. Kararını gözden geçirin.. “ diyor’’

‘’İSTİFA KARARINI VERMİŞ HOCA''

 ''
Buradan ortaya çıkan şu: İstifa kararını vermiş hoca. Ama en son gelmiş olduğu noktada Kayserispor maçından sonra yaptığı açıklama üzerine Divan Başkanımız ve Genel Sekreterimiz kendisiyle görüşmeye gitti''