Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'nın Linz şehrinde sürdüren Trabzonspor, İtalya ekibi Parma Calcio ile oynadığı üçüncü hazırlık maçında 2-2 berabere kaldı. Parma'nın golleri 16 ve 38 dakikalarda Gervinho'dan gelirken, Trabzonspor'un golleri ise 22 dakikada Pereira ve 64 dakikada Yusuf Sarı'dan geldi.

Trabzonspor'da teknik direktör Ünal Karaman maç sonrası açıklamalarda bulundu.

Karaman "İyi maç oldu bizim için eksikliklerimizi gördük, iyi bir hazırlık oldu. Oyunsal ve pozisyon olarak eksikliklerimiz var, bu müsabakalarda bunları görme adına yapılan işler. Hem işin şov boyutunda ve eksikleri görme noktasındayız. 

Kadromuz şekilli, çok fazla oynayacak durummuz yok. Gençlerimizn moralli gelmeleirydi. Kendi bünyemizdeki gençlerimiz biraz tahribatlıydı. sıkıntılı bir dönem geçirdiler. başarı kadar elde ettikleri üzüntü de kaktkı sağlayacaktır. genç takımdan gelen oyuncularımız var bir anda müsabaka oynamaya başladılar. bu harnamanız devam edecek çalışacak mücadele gösterecekler, gelişimlerini takip edip forma giymeye devam edecekler." 

Yusuf Yazıcı konusuna da değinen Karaman "Stturdige konusundan daha önemli bir sorun var. Antrenmanda yaşadığımız bir olayla ilgili demedikleri laf bırakmıyorlar. Yusufla ilgili söylüyorum. Yok hoca kırmışd a araları bozulmuşta. Yusuf sadece bizim değil Türkiye'nin değeri benim evladım oğlum... insanlar bir şeyler söylerken kendilerine de inanan cahil kesimin olduğunu da bilsin. bilgilerini kendilerine saklasınlar. " dedi.