61SAAT SPOR SERVİSİ

Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde Basel hazırlıkları öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman açıklamalarda bulundu.

Karaman şu ifadelere yer verdi;

KARAMAN, 'HAKLARINI HELAL ETSİNLER'

Toplantıda ilk olarak Trabzonspor teknik direktörü Ünal Karaman konuştu. Karaman, “Avrupa’da, Şampiyonalar Liginde, belli bir futbol geleceği olan futbol kültürü olan yanılmıyorsam 1893 kuruluş tarihi itibariyle baktığınızda İsviçre’nin köklü kulüplerinden bir tanesiyle oynayacağız. Son 10 yılın, 8 yılını Şampiyonluk Bitirmiş, Şampiyonalar Liginde son 16 görmüş, UEFA liginde çeyrek final, yarı final görmüş güçlü bir rakibe karşı oynayacağız. Saygı duyduğumuz bir rakibe karşı oynayacağız. Güçlü rakip, bizim uzun zamandır ara verdiğimiz Avrupa’da Arenasında tekrar bizim boy göstermemizi, tekrar bizde o sahnelerin takımıyız mesajını verme anlamında bizler için de önem arz etmekte. O bilinç içinde hazırlanacağız. Sezon başı istemediğimiz arzu etmediğimiz sıkıntılar yaşadık. Bu sıkıntılar bizi lig ve Avrupa maçları düşünüldüğü anda, bazı zorlukları etki etti. Liglerinde liderler, ligin en çok gol atan takımı en az gol yiyen takımı. Bütün bunlar alt alta üst üste koyulduğu anda yarın izleyiciler açısından oldukça zevkli çekişmeli maç olacak. Biz yine elimizde var olan oyuncularımızın sağlık yönleri ve fiziksel olarak en hazırları ile müsabakaya başlayacağız. Umuyorum ve bekliyorum ki taraftarımızın da desteğiyle iyi bir müsabaka olur. İyi bir mücadele olur. En azından biz kendi gücümüzün var olan gücümüzün sınırlarını zorlayarak müsabaka oynarız. Ondan sonra alınacak sonucu hep beraber bekleyip göreceğiz. Bu konuda bizlere ve oyncularımızı düşen görev kadar tarftarlarımıza ve bize gönülden sevenlere büyük görev düşüyor. Yanımızda olur ve desteklerini verirlerse ayrıca mutlu oluruz”

KARAMAN, 'LİGİ DE AVRUPA'YI DA FARKLI DÜŞÜNEMEM'

Sakatlıklar ve kadro darlığı nedeniyle yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak Karaman, “Ben sezona başlarken, gençlerinde sayısının 25 civarı olduğu oyuncu grubunu kampa götürdüm. Kalabalık bir oyuncu grubuyla kamp yaptık.  Gençleri aşağı gönderip veyahut, diğer takımlara kiralık gönderip hiç bir zaman için formayı kategorize etmeyin, siz kendinizle yarışacaksınız, kendinizi aşmaya gayret göstereceksiniz dediğim ortam içinde benim Trabzonspor’un başında çıktığım her müsabaka benim için değerli.  Ligi de Avrupa’yı da farklı düşünemem. Elimden gelen her türlü çabayı sarf ederim o anda.  Yalnız bazı oyuncularımızla ilgili şöyle bir sıkıntımız var.  Öyle yüksek tempolu müsabakadan sonra sezon başından sonra çok yüklendiğimiz oyuncuların ufak tefek sorunları var. Bu sorunlarla beraber ben yarın ki müsabakaya oyuncularımla başlamış olsam Allah korusun belli sakatlıklarla uğraşıyoruz, bunların sayısını arttırıp, süresinin uzayacağı sakatlık kervanına yeni oyuncuları katmaya doğru bulmuyoruz. dolayısıyla risk oluşturacak oyuncularımız varsa azami ölçüde kullanmamaya gayret göstereceğiz. Veya az süre vererek kullanmaya gayret göstereceğiz. Bu şu demek değil. Biz ligi daha çok önemsiyoruz, Avrupa’yı önemsemiyoruz algısı oluşturmasın. Ben yarın lig müsabakası oynasam benzer şeyler yine olacaktı. Biz formayı kategorize etmelerini istemiyoruz oyuncularımızın. Onların kategorize etmediği ölçü içinde, bizde oynadığımız sınıfı, oynadığımız UEFA Ligi, Türkiye Ligi, Türkiye Kupası diye kategorize etmeyiz. Var olan oyuncularımızla en iyi temsili yapma hazırlığımız olur Yarında öyle bir kadro ile çıkacağız” dedi.

KARAMAN, 'RAKİPLERİMİZ İZLEDİK VE...'

Avrupa Ligi grubunda rakiplerini izlediklerini anlatan Karaman, ''Gruplarımız belli olduğu andan itibaren rakiplerimizi izliyoruz. Hocalarımız takip ediyorlar. Rakibimiz gerçekten oyunun hem savunma, hem de hücum yönünü iyi oynayan rakip, oyuncu profillerine baktığınızda pozisyonel özelliği en iyi şekilde yapmaya çalışan bir birlerini tamamlayan Avrupa’da oynamayacaksın kültürünü almış, o dinamizde takım. İşimizin zor olduğunu biliyoruz. Bu bizim mücadeleden geri kalacağımız anlamına gelmiyor. Bu bizim var olan yetenekleri sınırlı kullancağımız anlamına gelmiyor. Her maçtan oyunculardan beklentilerimiz camiayı iyi temsil, kendilerini saha içinde izlemeye gelen taraftarlara gösterecekleri maksimum verimlilik ve doğru pozisyonlarla buluşup, doğru sonlandırmayla bizi mutlu edecek son. 
Onun için, sizde izleyince göreceksiniz gerçekten çok kaliteli oyunculara sahip olan rakiple oynayacağız. Hem fiziksel manada etkili savunma yapan ikinci bölgede kazandığı toplarla etkili çıkan, kontrollü top oyununu iyi oynayabilen hareketli canlı agresif bir takım. Bizde öyle iyi olacağız ve sonlandırmayla arzu ettiğimiz sonucu alacağız. Onun çabası gayreti içinde olacağız''