61SAAT SPOR SERVİSİ

Bordo-mavililerde maç öncesinde konuşan teknik direktör Ünal Karaman, “Trabzonspor’un hangi gerçeklik içinde olduğunu en az bizler kadar sizlerde biliyorsunuz. Bu şartlarda geldik buraya, Geldiğimiz kadro harman yaptığımız kadro. Camiamız ve ülkemiz adına mücadele vereceğiz. En iyi sonuçla ülkemize dönmek isteyeceğiz. Grupta ki puan duruman baktığınız anda kadro yapısına baktığınız anda işimizin zor olduğunu biliyoruz. Asla pes edecek duruma değiliz. Hangi kadro ile çıkarsak çıkalım. O mücadeleyi vereceğiz. Umuyorum iyi bir oyun ve iyi bir sonuçla ülkemize döneriz” dedi. 

SAMİMİ ŞEKİLDE GAYRET...
Maçın Trabzonspor açısından ne anlam ifade ettiği sorusuna Karaman, “İnsanların anlayacacağı şekilde ifade edeyim. Biz hiç bir zaman için kendi yaşadığımız sıkıntıları çok fazla dışarıyla paylaşmadık. Kendi içimizde çözmeye gayret gösterdik. En azından sizler tarafından bizlere uzak insanlara bizim gerçeği ifade etmeniz açısından sorumluluk düştüğünü düşünüyorum. 
Ligde en fazla müsabaka oynayan takım bizim takımımız. En çok sakatlıklarla uğraşan takımda bizim takımımız. Hangi platform olursa olsun önce gençlerle kendi çocuklarımıza güvenerek her fırsatta büyük memnuniyetle ifade ettiğim şekilde bir birine sahip çıkan grup olarak en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum. En azından samimi şekilde bu gayretin içinde olduğunu düşünüyorum” dedi. 

BASEL'E EKSİK KADRO İLE GİTMESİ
Basel’e eksik kadro ile gitmesine ve ülke puanı eleştirilerine de cevap veren Karaman, “Şartlar ne olursa olsun biz teslim olmadan, genç çocuklarla çıkabiliriz. 19 yaşındaki çocuklarımızla çıkabiliriz. Şartlar ne olursa olsun asla teslim olmayacağız. Zaten bu bizim karakterimizle bağdaşan durum değil. Eğer ben Trazon’da bıraktığım, belki Türkiye kamuoyunda merak edenler olacaktır. Kamil Daniel son maçta ufak rahatsızlıklar yaşadılar. Sosa, Obi, Sörloth’u değerlendirebilirsiniz. O kadar bu kulübün lüksü olsun. Tek başına bu mücadele değildir. Zihinsel yüklenilen oyuncularınızın üzerine bir müsabakayı yaşayan diye gidiyorsunuz. Müsabaka biter bitmez onun verdiği tahribatla tamam sıfırlayın 3 gün sonra başka müsabakaya hazırlıyorsunuz. Bunu ancak yaşayanlar bilir. İşine gelenler anlıyor. İşine gelmeyenler istediği şekilde yorumlayabiliyor. Ne anlam ifade ettiği yarın ki maça hangi sonuçla çıkarsak çıkalım, en iyi şekilde temsil edeceğiz sonucu hep beraber göreceğiz” dedi.

KENDİ YORGUNLUĞU VAR MI?
Kendisinin yorgunluğu olup olmadığı sorusuna ise Karaman, “Zaman zaman bizde yoruluyoruz ama gençlerle haşir neşir olunca yorgunluğu azalıyor. Zihinsel ve fiziksel etkileri mutlaka yaşıyoruz ki bu toplantıya gelmeden önce de her ne kadar direnmeye çalışsamda son yarım saat bende ufak şekerleme yaptım. Hakkınızı helal edin..  Bizim bu işimiz. Bu haliyle çok güzel. İnşallah bu kardeşlerimiz başarılı olacak ve kendilerinden daha fazla söz ettirecekler. Üklemiz şehirlerini ailelerini kendilerini temsilde hata yapmayacaklar. Üzerimize düşen yorgunluğu azaltacaklar” dedi.