61SAAT HABER SERVİSİ - Habertürk TV’nin Trabzonlu ünlü spikeri Oya Çebi, Trabzonspor dergisine konuştu.  Bordo-Mavililerin maçında yaşadığı ilginç anılarını anlatan Çebi, haber sunarken, Trabzonspor’un maçlarını nasıl takip ettiğini de aktardı. 
Çebi, “Babam Özel İdare Müdürlüğünden emekli olduktan sonra Araklıspor’un başkanlığını yaptı. Bizim evde kadın erkek fark etmezdi; hepimiz futbolun, futbol sohbetinin içinde geçirirdik zamanımızı. Mesela maçlarda çok kalabalık giderdik. Formalarımızı giyip bayraklarımızı alıp minibüs ile Araklı’dan Avni Aker’e... 
Yağmur yağardı, kalabalık olurdu ama hiç canımız sıkılmazdaki. 

Ambiyansı çok güzeldi Avni Aker’in. 61. Dakikada herkesin aynı heyecanı yaşaması her kulüp taraftarına nasip olmayan bir duygu bence. Ama iş tempodan ve şehrimize uzak olduğundan dolayı son beş yıldır çok az maça gidebildim. 

Taba ama hala takip ediyorum. Mesela bir ara saat seki gibi haberler başlayacak ve ben stüdyoya geçtim. Ama maçı da merak ediyorum. Bizim ekipten bir arkadaş hemen arkasındaki ekranda benim için maçı açtı. Ben de her VTR arasında maça dönüyorum. Ekip arkadaşlarım geçerken seninki gol attı diyor. Ben inanılmaz mutlu oluyorum. 
Kanaldaki tek Trabzonsporlunun ben olduğunu sanıyordum. Hatta İstanbul’un üç büyüğü dışında futbol muhabbeti pek de yapılmazdı. İşe aldığım ilk günlerde hangi takımlı olduğumu sorduklarında, “Ben Trabzonsporluyum” deyince insanların daha çok sesi çıkmaya başladı. Maç olduğu zamanlarda bu maçı alıyor muyuz demeye başladılar. Aslında bir fişek bekliyorlardı. Daha önceden söylemeye çekinmişler ama orada bir kişinin çıkıpta Trabzonsporluyum demesi bir çok arkadaşa cesaret verdi. İnsanlar sadece bunu söyleyecek cesaret arıyorlar. Cesaret bulaşıcıdır derler ya... Aslında biz varız sadece semimiz çıkmıyor” dedi.