Temmuz ayından önce lisansa engel borçları öyle ya da böyle kapatacaklarını söyleyen Ağaoğlu, tek tek TFF'deki dosyaları da açıkladı:

AĞAOĞLU "ÖZER FERAGATNAME YOLLADI AMA"

- Özer Hurmacı 5,5 milyon TL, Ersun Yanal 1,5 milyon Euro, Aykut Demir 6 milyon TL ve Mehmet Ekici'nin 2,5 milyon TL kesinleşmiş ve haciz istemi ile gönderilmiş dosyalar var.
- Özer Hurmacı kulübe önce feragatname imzalamış, daha sonra anlam veremediğimiz nedenlerle bu feragatnamenin imzalanmadığı ve yargı yoluna gidip 5 milyonluk alacağının kesinleştiğiydi.
- Ersun Yanal, '750 bin Euro'ya razıydım' diyor. Ama kendisi ile anlaşılmamış. (Trabzonspor'da bunların dışında haksız fesih nedeniyle Erkan Zengin'den 5 milyon TL, Volkan Şen'den ise 2 milyon 750 bin TL kulüp zarara uğradı.)

Trabzonspor eski Başkanı Muharrem Usta, mevcut Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun önceki gün düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalara cevap verdi. 

Usta “Özer konusunda sahte şahitlik”  

“Yönetim katkısıyla 2,5 yıllık dönemimizde Özer, Ersun gibi onlarcasına nice ödemeler yaptık. Sadece Özer için Kasımpaşa kulübüne yaklaşık 10 milyon lira ödedik. Üstelik de yönetim katkısıyla. Sahte raporlarla kulübü kandıran Trabzonlu Özer’i herkesin tanıdığı Trabzon’lu şahıs sahte şahitlik yaparak savunmasaydı Özer bu davayı kaznamazdı. Üstelik de ilk mahkemeyi Trabzonspor kazanmışken.”