UEFA Kulüp Finansal Kontrol kurumu tarafından bazı finansal yükümlülükleri yerine getirmediği gerekçesiyle Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası alan Trabzonspor, CAS’a gerekli itirazları yaptı.

UEFA’nın verdiği cezanın önemli bir maddesini ise eski Başkan Muharrem Usta’nın alacakları oluşturuyordu. Bu cezanın kalkması için muvafakatname vermesi gereken eski başkan Usta’nın avukatları ile Trabzonspor’un avukatları İstanbul’da TFF yöneticisi Mustafa Hacıkerimoğlu’nun ofisinde bir araya gelip gerekli muvafakatnameyi verdi.

SPONSORLUK İDDİASI ASILSIZ

61saat’in tüm Türkiye’ye duyurduğu bu gelişme sonrası ortaya ilginç iddialar atılmaya başlandı.
Muharrem Usta’nın verdiği muvafakatnameyi Türkiye Gazetesi ise “Eski Başkan Başkan Muharrem Usta  6 milyon avroluk alacağını sponsorluk anlaşmasına çevirdi” ifadelerini kullanarak sayfasına taşıdı.

Ancak yapılan görüşmeler sonucunda bu bilginin doğru olmadığı CAS’a yapılan başvurudaki kayda geçen miktarın “bağış” olarak geçtiği ve herhangi bir sorumluluk getirmediği öğrenildi.

CAS DOSYASINDA ELİ KUVVETLENDİ

Bağış olarak verilen bu miktarın Trabzonspor CAS dosyasında elini kuvvetlendirirken sermaye arttırımı ile ilgili başka kulüplere de bu tür durumlarda izin verildiği kaydedildi.

Yüz yüze duruşma isteyen Bordo Mavililer raporda ayrıca “yürütmeyi durdurma” kararını da istedi. Davanın Ağustos ayında sonlanması bekleniyor.