Bordo-Mavililerin geçiş dönemini büyük sıkıntılar ile geçtiğini söyleyen Usta, “Sene başındaki hem mali hem de sportif durumumuzu bir daha rüyamda bile görmek istemiyorum. Düşünürken bile yoruluyorum” dedi

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Mehmet Karagöz’e TFF, MHK, hakemler ve kulübün durumu ile ilgili olarak özel açıklamalarda bulundu. Bordo-Mavili kulübün geçiş dönemini atlattığını ifade eden Usta, “Bu süreci sıkıntılı bir şekilde atlattık. Bir daha o günleri rüyamda bile görmek istemiyorum. Bazen ‘Nasıl oldu, neler yaşadık’ diye kendi kendime sorgularken bile yorumluyorum ve içim sıkılıyor” dedi.

KADRO İSTİKRARI OLDU

Trabzonspor’un sezon başında yenilendiğini söyleyen Usta, “Yeni kurulan ve içinde gençlerin fazla olduğu bir takım Trabzonspor. Önemli olan takım olmak. Gittikçe ışık veren bir takımımız var ve gelecek haftalarda daha iyi olacağını düşünüyorum. Son haftalara baktığımızda kadroyu sayar hale geldik. Bir istikrar oldu. Bu bir şekillenme olduğunu gösteriyor. Artık hangi bölgelerde eksiklerimiz var onları değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

İSTİKRAR ARTACAK

Sezon başından beri inişli çıkışlı bir grafik sergilediklerini de söyleyen Usta, “Gittikçe inişli çıkışlı dönemimiz azalacak. Bence o sürece doğru ilerliyoruz. Bu sezon en hedeflediğimiz sıralamanın en iyi yerinde olmak istiyoruz. Ama önemli olan gelecek seneye üst sıralara yarışan bir takım taşımak istiyoruz. Her şeyden önce artık bizim, sizin ve tüm camianın ‘sağlıklı bir kadro oluşturuldu, elimizdeki ürün iyi bir ürün, iyi bir kadromuz ve iyi bir takımımız var’ artık bu sene bunu demesi lazım. Bu sene bunu becermemiz lazım” dedi.

“Trabzonspor her geçen zaman daha iyi olacak. Bunun sözünü veriyorum” dedi

Ortak karar alacağız

Trabzonspor’un Beşiktaş maçında yaşadığı hakem olayını da değerlendiren Usta, “TFF Başkanı ve MHK başkanı ile görüştüm. Ama ortadaki sorunu bir hakem üzerinden çözmek mümkün değil. Bu bir sistem sorunu ve sistemi çözmemiz lazım. Uzun olmayan bir zamanda TFF, MHK ve kulüp başkanları bir araya gelip yeni kararlar almak istiyoruz. Yakında önemli kararları birlikte alıyor olacağız” dedi.

Akyazı bitiyor

Akyazı Stadı’nda sona gelindiğini ifade eden Usta, “En uygun zamanda maçımızı orada oynayacağız. Artık şugün bu gün demekten ziyade en sağlıklı zamanda oraya geçeceğiz” dedi.

Transfer konusu

Devre arasında eksik olan bölgelerle ilgili iş planı yaptıklarını ve çalışmalarını sürdürdüklerini de söyleyen Usta, “İlla transfer diye bir derdimiz yok. Elimizdeki oyunculara bakıp, nerelerde eksiklerimiz var diye ona göre bir iş planı yaptık. Trabzonspor yapılanıyor. Doğru hamleleri doğru zamanda yapması lazım. Bizde onları planlayıp onları konuşuyoruz. Zaman içerisinde bunlar nasıl şekillenecek hep birlikte göreceğiz” dedi.