İstanbul'da Trabzonspor Gurbetçi Gençler Derneği'nin açılışına katılan Trabzonspor başkan adaylarından Muharrem Usta, bordo-mavili kulübün dünya kulübü olması konusunda kararlı şekilde çalışacaklarını söyledi.

Fatih'teki Genç Trabzonsporlular Derneği'nin açılışına başkan adayı Muharrem Usta, eski futbolculardan Serdar Bali ve taraftarlar katıldı. Bordo-mavili taraftarlar dernek binası önünde horon teperek eğlendi.

"Trabzonspor’un dünya kulübü olması için kararlılığımız var”

Dernek açılışı sonrasında açıklamalarda bulunan Trabzonspor Kulübü başkan adaylarından Muharrem Usta, sportif başarıyı olmasa olmaz olarak kabul ettiklerini belirterek, "Trabzonspor’u, sportif anlamda bir dünya kulübü olması ile ilgili kaçınılmaz bir kararlılığımız var. Avrupa da bizim önceliklidir. Avrupa’daki liglerde devamlı var olabilmektir, büyük kulüp olmak. Avrupa'da; UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi var. İşte büyükler orada oluyor. Bu bölgedeki bütün ülkelerle yarışarak ülkesinde başarı elde edenler sonra asıl lig olan Avrupa Ligi'ne gidiyorlar. Avrupa Ligi'nde devamlı olan takımların ekonomisi çok büyüyor. Taraftar kitlesi çok büyüyor. Heyecan çok artıyor. Taraftar takımına sahip çıkıyor. Bizim hedefimiz Avrupa'da büyük bir takım olmaktır. Bu nedenle sınır tanımak istemiyoruz. İş adamı için nasıl sınır yoksa büyük futbol kulüpleri için de sınır yoktur” diye konuştu.
 
“Guatemala’da, Madagaskar’da taraftar gruplarını görürsek işte o zaman büyük bir kulüp oluruz”

"Bir gün Trabzonspor’un Guatemala’da, Madagaskar’da taraftar gruplarının var olduğunu görürsek işte o zaman büyük bir kulüp oluruz" diyen Usta, "Bizim, milyarlarca nüfusu olan Hindistan, Çin gibi bölgelere girmemiz lazım o büyük takım algısıyla. Ben ve benim yönetimimdeki arkadaşlar için sınır yok. Ne diyoruz; bize her yer Trabzon" ifadelerini kullandı.

 “Trabzonspor bir medeniyet inşa etmek zorundadır”

Her yıl altyapıdan 2 futbolcunun Trabzonspor'da oynaması gerektiğini dikkat çeken Muharrem Usta, "Tesis hepimiz yapıyoruz. Alt yapı gerçeğini herkes biliyor. Tarih yazanlar o bilinenleri yapanlardır. Trabzonspor’a gelen, vaktinden, emeğinden ve her şeyinden vermeye, yazılmış tarihin üstüne bir büyük tarih daha yazmaya gelecektir. Trabzonspor yönetimi böyle olmak zorundadır. Takımın taraftarı, başarılar gelecek ki artacak. Annelerimizin, ablalarımızın statlara evlerine geliyormuş gibi gelmeleri lazım. Trabzonspor, bir medeniyet inşa etmek zorundadır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Muharrem Usta, derneği pastasını eski futbolcu Serdar Bali ve dernek yöneticileriyle birlikte kesti.