Bordo Mavili kulüple yapılan anlaşma gereği, tahsis edilen araçları süresi dolduğunda geri alan ve yenileriyle değiştiren Doğuş Holding'in, sözleşmeye göre söz konusu otomobilleri sadece kiralanan şirkete, yani Trabzonspor'a özel indirim fiyatıyla satma yetkisi bulunuyordu. Ancak ortaya atılan iddialarda,  Trabzonspor'da başkanlık makam aracı olarak kullanılan 34 AD 1967 plakalı Audi A6'nın Üstünsalih'in talebi, araya hatırlı kişilerin girmesi ve yoğun ısrar sonucu gerçek fiyatının altında bir değerle bu isme satıldığı ileri sürülmüştü.  Ancak sonrasında Üstünsalih'in aracı, normal değerinin biraz üzerinde fiyatla aldığı ortaya çıktı. Üstünsalih, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sözleşme süresinin dolmasının ardından Leaseplan A.Ş. bu araçları kulübümüzden iade almıştır. Haberde belirtildiği gibi sözleşme sonu iade edilen araçların sadece ve özel indirimli Trabzonspor'a satmaya yetkisi olduğu yanlıştır. Zira sözleşmede araçların iadesinden sonra ki sürece ilişkin her hangi bir hüküm yer almamaktadır." ifadelerini kullandı. 

Konuyla ilgili Trabzon Ajansın haberinde ise şu ifadeler yer almıştı: 
Yıl sonu gerçekleştiği bildirilen bu satıştan, Üstünsalih'in oldukça önemli bir indiOlay gündeme geldiğinde Doğuş Grubu içerisinde kurallara aykırı bir işlem gerçekleştirileceği nedeniyle önemli çalkantıların ve tartışmaların yaşandığı, ancak ısrarlar karşısında geri adım atılamadığı bilgisine ulaşıldı.

Trafik kayıtlarında, Trabzonspor Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih'in aracı aldıktan sonra plakasını değiştirdiği ve İstanbul tescilinden Ankara tesciline geçtiği tespit edildi. Bir yöneticinin kulübün kullanması gereken ayrıcalıktan kendisinin yararlanmasının yönetim içerisinde nasıl karşılandığı ise merak uyandırıyor.

Üstünsalih'ten otomobil açıklaması

Trabzonspor'un Finanstan Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, Bordo Mavili Kulübe araç sponsoru Doğuş Grubu tarafından verilen Audi A6 makam aracını satın almasıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı.

TrabzonAjans.com com tarafından gündeme getirilen haber üzerine görüşlerini bildiren Üstünsalih bu otomobili aldığını doğrulayarak "Olayda kulübü zarara uğratacak herhangi bir işlem söz konusu değildir. Sponsor firma süresi dolup aracı yenisiyle değiştirdikten sonra, Doğuş Grubu'nun ikinci el araş şirketi DOD'a ben bu arabayı satın almak istediğimi bildirdim ve karşı tarafın ekspertiz sonucunda belirlediği bedeli ödeyerek bu alımı gerçekleştirdim. Bu otomobili kilometresi ve yıpranma durumu uygun olduğu için tercih ettim" ifadesini kullandı.

Satın alım işlemiyle ilgili noter işlemi onaylı faturayı ve dekontu da gönderen Üstünsalih, ödediği 165 bin TL.'nin bu aracın gerçek değeri olduğunun da altını çizdi.

"KULÜPLE İLGİLENMİYORUM"

Abdi Üstünsalih, ayrıca TrabzonAjans.com'a yaptığı açıklamada yaklaşık 1 yıla yakın süredir kulübün hiç bir işiyle ilgilenmediğinin de altını çizdi.

Mali konularda yaşanan hiç bir gelişmeden haberdar olmadığını vurgulayan Üstünsalih, neden istifa etmediği sorusuna ise "Şu anda kulüp zaten seçim atmosferine girmiş durumda. Yeniden kesinlikle aday olmayacağımı herkesin bilmesini istiyorum. Trabzonspor'un mali durumundan da haberdar değilim" cevabını verdi.