61SAAT SPOR SERVİSİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) genel kurulu 1 Haziran’da yapılmasına rağmen kurullarını halen belirleyemedi. Kongre yapılalı tam 34 gün oldu ve tarihte ilk kez böyle bir tablo ortaya çıktı. Nihat Özdemir başkanlığındaki yeni yönetim kurulunun çalışacağı kurulları atayamaması tepki almaya başladı.

RIDVAN DİLMEN İTİRAF ETTİ 
TFF kurullarını atayamayınca gözler özellikle MHK’ye çevrildi. Rıdvan Dilmen geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada aslında her şeyi itiraf etti.

Dilmen, Nihat Özdemir’e, Zekeriya Alp, Oğuz Sarvan ve Serdar Tatlı’yı önerdiğini doğrulamıştı. 

2011 MHK’SI KONUŞULUYOR

2011’deki şike sezonunda Merkez Hakem Kurulu'nun başkanlığını Oğuz Sarvan yapmış Trabzon’dan kurulda Turgay Güdü yer almıştı.

İŞTE O GÜNKÜ MHK
Oguz Sarvan Baskan
Yuksel Okcuoglu
Zihni Aksoy
Unsal Çimen
Seyfi Gözaydın
Sadettin Güler
Hamza Işın
Galip Bitigen
Turgay Güdü

TFF başkanı Nihat Özdemir’in yeni kurul için ajandasında hemen hemen aynı isimler var. Ancak bu duruma ilk tepkiyi Trabzonspor koydu. Ardından Kulüpler Birliği başkanı Fikret Orman ve G. Saray Kulübü son 3.5 ayda görev yapan Sabri Çelik MHK’sinin görevine devam etmesini istedi.

GELİŞMELER RAHATSIZ EDİCİ BOYUTTA

Nihat Özdemir’in 2011’deki MHK’yi göreve getirme arzusu herkesi rahatsız etti. Özdemir bu tepkiler üzerine kurulun başına yine daha önce görev yapan eski futbolcu Zekeriya ALP’İ getirerek diğer isimleri bu ismin altında kamufle etmek istiyor. Bu duruma en sert tepkiyi Ahmet Çakar gösterdi. 

‘ÖZDEMİR'E SORUYORUM; NEDEN ZEKERİYA ALP?’

NIHAT Özdemir, Merkez Hakem Kurulu teşkilinde yanlış yapıyor. Dedikodular çok vahim. Zekeriya Alp gelebilir. Aslında eski bir hakem çok daha uygun olur zira dünyanın pek az yerinde MHK başkanı hakem kökenli değil. Ama duyuyoruz ki Zekeriya Bey'e ve Nihat Bey'e kurul teşkili için baskılar var. Birçok kişi kendi adamlarını kurula sokmak istiyor. Hakem camiasında hakemlikten çok namı başka yerlere uzanmış İstanbul’dan bir insan var ki onu kurulda gördüğüm an benim için Zekeriya Alp de Nihat Özdemir de o gün bitmiş olurlar. Sayın Özdemir'e sorum şu, niye Zekeriya Alp? Niye Sabri Çelik ve komitesiyle devam etmiyorsunuz? Ama tabii her şey kurul açıklandıktan sonra belli olacak. O zaman daha net, daha çarpıcı konuşma imkânım olabilir.

İŞTE O MEŞHUR 2011 DÖNEMİ KURULU        

Oguz Sarvan (Baskan)
Yuksel Okcuoglu
Zihni Aksoy
Unsal Çimen
Seyfi Gözaydın
Sadettin Güler
Hamza Işın
Galip Bitigen
Turgay Güdü