Gelecek sezon Trabzonspor’u çalıştıracağına kesin gözüyle bakılan teknik direktör Vahid Halilhodzic’in, geçtiğimiz günlerde bir araya geldiği kulüp Ceo’su Burak Gürdal ile yaptığı görüşmenin detayları ortaya çıkmaya başladı. Malouda ve Colman’ın durumunu soran Boşnak teknik adamın, "Kamp başladığında sorun istemiyorum. Bana kendini takıma verecek oyuncular teslim edin" dediği öğrenildi.
Önümüzdeki sezon şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olmayı hedefleyen Trabzonspor, transfer çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken, geçtiğimiz günlerde kulüp Ceo’su Burak Gürdal ile bir araya gelen teknik direktör Vahid Halilhodzic, net ifadeler kullandı. Daha önce başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile yaptığı görüşmelerde sorunlu oyuncu istemediğini ileten Boşnak çalıştırıcı, kulüp Ceo’su Burak Gürdal’la yaptığı görüşmede de aynı ifadeleri tekrarladı. Adrian, Paulo Henrique, Marc Janko’nun gönderilmesinin ardından Malouda ve Colman’ın durumlarını soran Halilhodzic, geçtiğimiz sezon sorun çıkartan iki oyuncunun durumlarının netleşmesini istedi. Kampa sorunsuz bir oyuncu grubuyla gitmek istediğini ileten tecrübeli teknik adam, takım disiplinini ve düzenini bozacak, diğer genç oyuncuları etkileyecek oyuncuları takımda istemediğini kulüp yetkililerine iletti.

COLMAN YİNE ZAMAN İSTEDİ
Geçtiğimiz sezonun sonlarına doğru Trabzonspor ile iplerini koparan Arjantinli oyuncu, Karadeniz ekibinden yine zaman istedi. Trabzonspor’un, Kasımpaşalı Adem Büyük transferi için takasta kullanmak istediği Colman, yurt dışından gelen teklifler nedeniyle bordo-mavili kulüpten biraz daha zaman istedi. Oyuncusunun bu isteğini geri çevirmeyen Karadeniz ekibi, kısa bir süre içinde yurt dışından iyi bir teklif gelmemesi halinde oyuncuyu Adem Büyük takısında kullanmayı planlıyor.

HALİLHODZİC TRABZONSPOR’U GENÇLEŞTİRECEK
Yeni dönemde bordo-mavili takımın teknik direktörü olacak olan Vahid Halilhodzic, genç bir Trabzonspor ortaya çıkarmayı hedefliyor. 2011’de Cezayir’in başına geçerek başardığı gençleştirme operasyonu sonrası iyi bir takım ortaya çıkaran deneyimli çalıştırıcı, aynı modeli Trabzonspor’da da uygulamayı hedefliyor. Yaş grubunu 25 ile 26 arasında tutmayı hedefleyen Halilhodzic; mücadeleyi bırakmayan, sahanın her bölgesinde savaşabilen bir takım oluşturmayı hedefliyor. Genç ve tecrübeli oyuncuları bir araya getirerek bir takım kurmayı düşünen deneyimli teknik adam, gençlerle birlikte takımın belli bir ağırlığını yüksek tecrübeye sahip ama yaş ortalaması düşük yabancılardan oluşturacak.

TRABZONSPOR 3 SEZONDUR FORVET HATTINA ÇARE ARIYOR
Yurt dışında aradığı golcüye bir türlü kavuşamayan Trabzonspor, Burak Yılmaz’ın takımdan ayrılmasından sonra son 3 sezondur büyük bir sıkıntı yaşadığı forvet mevkiine kalıcı bir çözüm bulmayı hedefliyor. Vahid Halilhodzic’in isteği doğrultusunda bu bölge için araştırmalarını sürdüren Karadeniz ekibi, daha önce tespit ettiği ve alınması yönünde çalışma yürüttüğü oyuncularla pazarlıkları sürdürürken, kaliteli bir forvetin bonservis maliyetiyse Karadeniz ekibini düşündürüyor. Dünya Kupası’nda forma giyen birçok oyuncuyu da gündemine alıp hareket eden Trabzonspor, bonservis bedelleri karşısında geri adım atmak zorunda kaldı. Geçtiğimiz sezon Akhisar Belediyespor forması altında başarılı bir dönem geçiren 24 yaşındaki Niasse için girişimlerini sürdüren Trabzonspor’un, bu oyuncuyu kadrosuna katmayı hedeflediği öğrenildi.
(İHA)