Spor Toto Süper Lig’in ikinci yarısında Başakşehir maçıyla başlayacak olan Trabzonspor’da kritik maça Halil Umut Meler’in atanması Bordo-Mavili camiada büyük tepki yarattı. 

Meler’in İstanbul’da oynanan ve 2-2’lik beraberlikle sonuçlanan Beşiktaş karşılaşmasında sergilediği “eyyamcı” tavır, Trabzonsporluları çileden çıkartmıştı. Aynı tavrın sergilenmesi halinde Trabzonspor camiasının ilk maçta gösterdiği sükuneti göstermesi mümkün değil..

   Rodallega’nın penaltısını, Abdulkadir Ömür’e yapılan kartlık faulleri ve Amiri’nin kırmızı kartlık pozisyonunu görmezden gelen Meler’in aynı hataları ve aynı eyyamcı tavrını bu karşılaşmada da sergilemesi halinde neler yaşanacağını hep birlikte göreceğiz. Yani Halil Umut Meler için tam bir ‘’VAR OLMA VEYA YOK OLMA’’ maçı olacak!

  İşte Halil Umut Meler’in olaylı kararları

Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşmıştı. 45. dakikada Hugo Rodallega’nın golüyle 1-0 öne geçen Trabzonspor, Nwkaeme’nin golüyle skoru 2-0’a taşımıştı.

Ne olduysa bu andan sonra yaşandı. 
Müsabakaya müdahale eden Halil Umut Meler, Beşiktaş’ın maça ortak olması için goller öncesinde sergilediği tavrı 2-0’dan sonra da büyük bir şiddetle sürdürdü. 

  Abdülkadir’e yapılan harekete devam.

Beşiktaş’ın atağı sonrası genç kaleci Uğurcan topu hızla başlatıyor.. İleride tek başına olan Abdulkadir Ömür 40 metrelik deparın ardından topu kontrol edecekken, stoper Medel çok sert bir biçimde Abdülkadir’e omuz atarak yere indiriyor. Halil Umut Meler’in kararı, devam!

Rodallega’ya yapılan harekete devam…
Golcü oyuncu Hugo Rodallega, ceza sahası içinde topla hareket halinde. Kontrol sonrası tehlike yaratacak olan Rodallega, yine Gary Medel’in sert müdahalesi sonrası yerde kalıyor. Halil Umut Meler’in kararı, devam!

  Amiri’ye yapılan harekete kart yok…

Trabzonspor’un İranlı futbolcusu Vahid Amiri topa yöneliyor… Süratle yanına gelen Beşiktaş’ın savunma oyuncusu Adriano Amiri’nin kaval kemiğini boydan boya tarıyor. Amiri’nin bacağının kırılmasına ramak kalıyor. Maçtan sonra Amiri’nin yaptığı paylaşımdan görüyoruz ki, futbolcunun ayağında Adriano’nun kramponuna ait iki tane çivi deliği oluşmuş. Ve Halil Umut Meler’in tartışmasız kırmızı kartlık bu pozisyon sonrası verdiği kararda ise basit bir faul! 

  7 dakika uzatma verip, 9 dakika uzattı..

Halil Umut Meler’in vukuatları sadece bununla da sınırlı değil. Karşılaşmanın ikinci yarısında topun sürekli oyunda ve temponun zirvede olmasına rağmen Halil Umut Meler müsabakayı tam 7 dakika uzatma eklemişti. Süper Lig’in ilk yarısında ilk kez bu kadar uzatma verilen karşılaşma neredeyse Beşiktaş gol atana kadar devam etmiş ve 7 dakikalık uzatmanın son dakikasında Beşiktaş 2-2’lik beraberliği sağlayarak Trabzonspor’un 2 puanını almıştı. (Kuzey Ekspres)