TBMM'de kabul edilen Torba Yasa ile kulüplere vergi cezalarını taksitlendirme imkanı tanınmasının ardından gözler, borç rakamlarına çevrildi.
Spor Toto Süper Lig'deki kulüplerin toplam vergi ve SGK prim borçlarının 500 milyon TL'ye yaklaştığı bildirilirken, 140 milyon TL'lik vergi borcuyla Galatasaray zirvede. Kulüplerin toplam vergi ve SGK prim borçlarının 476 milyon TL'ye ulaşırken, bu tutarın 362 milyon TL'lik kısmını vergi borçlarının oluşturuyor. SGK prim borçlaro ise 114 milyon TL'lik bölümü oluşturuluyor.
Vergi Borcu Ligi'nin zirvesinde yaklaşık 140 milyon TL'lik vergi borcuyla Galatasaray'ın bulunuyor. Sarı-kırmızılı ekibi geçen yılın üçüncüsü Beşiktaş'ın 130 milyon TL'lik vergi borcuyla izliyor. Eskişehirspor, 35 milyon TL borçla üçüncü olurken, Trabzonspor, 17 milyon TL borçla 4'üncü sıraya oturdu.
8 KULÜBÜN BORCU YOK
Spor Toto Süper Lig'de 8 kulübün ise vergi borcu bulunmuyor. Geçen sezonun şampiyonu Fenerbahçe'nin de yer aldığı listede, Sivasspor, Balıkesirspor, Gençlerbirliği, Akhisar Belediyespor, Kasımpaşa, Kayseri Erciyesspor ve Başakşehirspor yer alıyor.