41 yılın ardından Hizmete nokta koyduğunu ifade eden Üçüncü, hiçbir soruşturma geçirmeden bugünlere geldiğini aktardı. Görev yaparken adil olmaya çalıştığını ifade eden Üçüncü, “  Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine hizmet verdim. Görev dönemimde adil olmaya önem verdim. ”dedi. Üçüncü şöyle konuştu: “ Meslek hayatımda Ticaret ve Sanayi Odası ile çok iyi ilişkilerimiz oldu. 2000 yılında tekrar Trabzon’da göreve başladım. Vergi haftalarında Ticaret ve sanayi odamız ile her zaman çok güzel dayanışmada bulunduk. Vergi bilincinin topluma yerleştirilmesinde tam bir ortaklık yapıldı. Bu işbirlikleri için teşekkür ediyorum. ”dedi.
 
TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu Fahrettin Üçüncü’nün Vergi Dairesi’ndeki başarılı çalışmalarda bulunarak Trabzon’a bugüne kadar büyük hizmetleri geçtiğini ifade etti. Ticaret ve Sanayi Odası ile Vergi Dairesi Müdürlüğü arasında ortak çalışmaların kamu ve özel sektör tarafından takdirle karşılandığını söyledi. Hacısalihoğlu, “Her iki kesiminde sunduğu hizmet odaklı çalışmaların başarıya ulaşmasında Sayın Fahrettin Üçüncü’nün büyük katkıları olmuştur. Son olarak Vergi Dairesi Grup Müdürü olarak emekliye ayrıldığı bu noktada her kesimin takdirini kazanmış olmasından da ayrıca memnunluk duymaktayız.” dedi.   Hacısalihoğlu, emekli olan insanların cadde ve sokaklarda gördüğü ilginin görev süresindeki başarısının bir göstergesi olduğunu, bu anlamda Üçüncü’nün çok şanslı olduğunu ifade etti.
 
TTSO Meclis Başkan Vekili Adnan Sağlam 26 yıl takdir komisyonu üyeliği yaptığını anımsatarak Vergi Dairesi ile ilişkilerin çok iyi bir düzeye geldiğini vurguladı.  Geçmişte çok zorluklar yaşandığını kaydeden Sağlam,  bugün ise vergi dairesinde bütün müdürlerin kapısı açık olduğunu, sorunların çözümüne yardımcı olunduğunu sözlerine ekledi.