Geçen sezon Ankaragücü'nden Trabzonspor'a transfer olan fakat sakatlığı nedeniyle bir türlü forma şansı bulamayan Slovak futbolcu Robert Vittek çarpıcı açıklamalar yaptı.

Sport.sk sitesine verdiği röportajda Vittek, Türkiye gündemini son 1 senedir yoğun olarak meşgul eden tarihi şike davası ve sonuçları ile ilgili görüşlerini bildirirken, "Eğer UEFA Fenerbahçe ile ilgili kararını değiştirirse biz 3. olduğumuz için onların yerine Şampiyonlar Ligi ön elemesine katılma şansına sahip olacağız" dedi.

"YENİ SEZONDA MÜCADELEYE HAZIRIM"

Trabzonspor'da ilk 11 şansı kendinine sorulduğunda Vittek, "Burak Yılmaz takımdan ayrıldı şu adna forvette Halil Altıntop ve Paulo Henrique ile bu bölgede mücadele içinde olacağı. Aslında bu çok bir mücadele değil. Kendime çok güveniyorum. Eminim ki, form tutarsam bu takımda rahatlıkla forma giyebilirim" diye cevap verdi.

Türkiye'deki futbol kalitesini Avrupa ile kıyaslayan Vittek, "Süper Lig'in kalitesi Almanya ve Fransa'nın altında ayrıca burada taraftarlar çok futbolu çok seviyorlar ve futbol çoğu kişi hayatının ilk sırasında yer alıyor" dedi.

SAKATLIK BAŞINA BELA OLDU

Geçen sezon başında Ankaragücü'nden büyük umutlarla transfer edilen Slovak oyuncu Robert Vittek ise sadece bir maçta Trabzonspor forması giyebilmişti.

Daha sonra sakatlanan ve yaklaşık 6 ay sahalardan uzak kalan Vittek, sezonun sonlarına doğru takımla antrenmanlara başladı ancak forma giyme şansı bulamamıştı.