Bordo mavililerde Sivasspor maçı hazırları kapsamında savunma oyuncusu Vitor Hugo, antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Teknik direktör Abdullah Avcı’nın tecrübesinden bahsenden Hugo, savunmaya verilen öneme dikkat çekti.

Hugo şu ifadelere yer verdi;

İLK DOKUNUŞ SAVUNMA, SONRASINDA HÜCUM


“Hocamız aynı şeyi ifade etmeye çalışıyor. Şu an yavaş yavaş başladık. öncelikle savunma üzerine çalıştık. Sonrasında bu takımın öne gitmesi gerekiyor. Nasıl öne gideceğimizi, nasıl hücum yapmamız gerektiğini kendisi bize anlatıyor. Bunlara yavaş yavaş başladık. Ama dediğim gibi ilk dokunuşu hocamız savunma üzerine yaptı. Ve sonrasında yavaş yavaş hücuma doğru geçmeye de başladı”

AVCI’NIN TAKIMIN SAVUNMASI İÇİN TEK TEK ANLATIYOR


“Öncelikle Italyan futbolundan bahsedecek olursam, taktik anlayışın çok öne çıktığını görüyorum. İtalyan futbolcunda savunma oyuncularından beklenti takımın olabildiğince geri gitmeme ve önde kalmasına yönelik beklenti var. Adamdan ziyade alanların doğru paylaşımı ve bu alanların doğru savunmasıyla alakalı. Türk futbolunda da bunu görüyoruz. Şanslıyız ki hocamız Türkiye’de bunun nasıl yapılacağının farkında. Bunu bize çok net anlatıyor. Geldiği andan itibaren topun önünde baskı yoksa geri kaçmamız gerektiğini, alanları nasıl doldurabileceğimizi, kimlerin hagi pozisyona gelmesi gerektiğini detaylı ve net şekilde bizlere ifade ediyor. Bu açımdan takımın savunmasının düzelmesinde çok büyük faydası olduğunu düşünüyorum” dedi.

SAVUNMADAKİ 4 İSİM DE AYNI DİLİ KONUŞUYOR

“Edgar harika bir oyuncu. Edgar ile beraber oynamak benim için büyük şans. Kendisi diğer bütün stoperlerimiz gibi çok iyi bir oyuncu. Saha içinde kendimize yardımımız dokunuyor. Bizim için en büyük yardım savunmada şu an oynayan 4 arkadaşımızın aynı dili konuşabilmesi. Ben bunun saha içinde avantaj getirdiğini düşünüyorum. Daha rahat iletişim kuruyoruz Takımın savunmada ki başarısının sadece savunma oyuncularının başarısı olduğunu düşünmüyorum. Toni ve Ekuban’ın hocamızın istediği gibi bir çok pozisyonda geldiğini yardın ettiğini, hiç olmadık pozisyonlarda savunmaya yardım ederek yiyeceğimiz potansiyel golü engellediklerini görüyorum. Bu sahada savunma başarısı varsa bu sadece savunma oyuncularının değil bütün takımın başarısı” dedi.

CANLI - Vitor Hugo, Trabzon'da açıkladı: 'Yaptığım o hareket...'