61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor’un Brezilyalı savunmacısı Vitor Hugo, bugün bordo - mavililerin idmanı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 
Hugo, özetle şu şekilde konuştu: 


GELDİĞİ İLK GÜN YAPTIĞI O HAREKET


“Geldiğim o gün yaptığım yaptığım o hareket hareket takımın gücüne güç katmak için geldiğimi simgeleyen bir şeydi. Geçen sene takım çok başarılı sezon geçirmişti. Bende buna katkıda bulunarak takımı daha güçlü hale getirmek istediğimi ifade etmek istemiştim”

TAKIM SAVUNMASI…


“Takımız özellikle çalışıyor. Buna odaklanmış ve adapte olduk. İlk maçlarda istediğimiz gitmedi. Özellikle son 3 maçtır iyi kapanmaya başladık. İyi savunma yapmaya başladık. Takım biraz daha sorumluluk almaya ve kompakt oynamaya başladı. Son maçlarda savunma üzerine yaptığımız çalışmalarla daha iyi sonuçlar almaya başladık. Buna ihtiyacımız vardı. Bu serinin devam etmesini istiyorum ben olabildiğince”

TÜRKİYE’DEN ÖNCEKİ YILLARDA TEKLİF ALDI

“Türkiye’den önceki yıllarda teklifler almıştım. o zaman ki görüşmelerde İtalya’ya gitme kararı almıştık. Bu kararımı orada oynayarak tecrübeler kazanarak iyi bir karar aldığımı düşünüyorum. Daha önce de söylediğim gibi bir çok kulüpten teklif aldığım için Türkiye hakkında analizlerim ve araştırmalarım vardı. Nelerle karşılaşacağımı, hangi takımda oynayacağımı gelmeden önce biliyordum. Trabzonspor gibi kulüpten teklif almanız onur verici. Tarihini bir kenara bırakırsak, geçen sene bu takım son anda ligi ikincilikle bitirdi. Ligi kazanabilirdi. Kupayı kazandı. Hala Süper Kupayı kazanma şansı devama ediyor. Doğrusu ne kadar büyük takıma geldiğimi, ne kadar önemli yerde olduğumun farkındayım. Kulübün beni buraya getirirken yaptığı fedakarlıkların bilincindeyim. Bende saha içinde gösterdiğim performansla kulübün bana yaptığı fedakarlığın karşılığını vermek istiyorum. Buraya geldiğim ilk andan itibaren taraftarların bizden beklediklerinin farkındayım. Aldığım mesajlar üzerinden bunun bilincinde olduğumuzu onlara göstermeye çalışıyoruz. Bizden istediklerini biliyoruz. Bizde neler yapabileceğimizi biliyoruz. Umuyorum bu birliktelik, başarı gösterecektir”

YÜZDE YÜZÜMDEN FAZLASINI VERMEK İSTİYORUM..

“Geldiğim ilk andan itibaren yüzde yüzümü vermeye çalışıyorum. Kulübün beni buraya getirirken fedakarlıkların farkındayım. Bende bu fedakarlıklara cevap vermek istiyorum. Benim adıma da kolay olmadı. Alışmak ve adapte olmak için.. Bende bu zamanı iyi kullandığımı düşünüyorum. Şu an kendimi adapte hissediyorum. Şu an yüzde yüzümüz verebileceğimi düşünüyorum. Şu anda çok mutluyum. Her maç kendimi daha iyi hissediyorum. şu an özgüven kazanarak devam ediyoruz"

İLK DOKUNUŞ SAVUNMA, SONRASINDA HÜCUM

“Hocamız aynı şeyi ifade etmeye çalışıyor. Şu an yavaş yavaş başladık. öncelikle savunma üzerine çalıştık. Sonrasında bu takımın öne gitmesi gerekiyor. Nasıl öne gideceğimizi, nasıl hücum yapmamız gerektiğini kendisi bize anlatıyor. Bunlara yavaş yavaş başladık. Ama dediğim gibi ilk dokunuşu hocamız savunma üzerine yaptı. Ve sonrasında yavaş yavaş hücuma doğru geçmeye de başladı”

AVCI’NIN TAKIMIN SAVUNMASI İÇİN TEK TEK ANLATIYOR

“Öncelikle Italyan futbolundan bahsedecek olursam, taktik anlayışın çok öne çıktığını görüyorum. İtalyan futbolcunda savunma oyuncularından beklenti takımın olabildiğince geri gitmeme ve önde kalmasına yönelik beklenti var. Adamdan ziyade alanların doğru paylaşımı ve bu alanların doğru savunmasıyla alakalı. Türk futbolunda da bunu görüyoruz. Şanslıyız ki hocamız Türkiye’de bunun nasıl yapılacağının farkında. Bunu bize çok net anlatıyor. Geldiği andan itibaren topun önünde baskı yoksa geri kaçmamız gerektiğini, alanları nasıl doldurabileceğimizi, kimlerin hagi pozisyona gelmesi gerektiğini detaylı ve net şekilde bizlere ifade ediyor. Bu açımdan takımın savunmasının düzelmesinde çok büyük faydası olduğunu düşünüyorum” dedi.

SAVUNMADAKİ 4 İSİM DE AYNI DİLİ KONUŞUYOR

“Edgar harika bir oyuncu. Edgar ile beraber oynamak benim için büyük şans. Kendisi diğer bütün stoperlerimiz gibi çok iyi bir oyuncu. Saha içinde kendimize yardımımız dokunuyor. Bizim için en büyük yardım savunmada şu an oynayan 4 arkadaşımızın aynı dili konuşabilmesi. Ben bunun saha içinde avantaj getirdiğini düşünüyorum. Daha rahat iletişim kuruyoruz Takımın savunmada ki başarısının sadece savunma oyuncularının başarısı olduğunu düşünmüyorum. Toni ve Ekuban’ın hocamızın istediği gibi bir çok pozisyonda geldiğini yardın ettiğini, hiç olmadık pozisyonlarda savunmaya yardım ederek yiyeceğimiz potansiyel golü engellediklerini görüyorum. Bu sahada savunma başarısı varsa bu sadece savunma oyuncularının değil bütün takımın başarısı” dedi.

İLK HEDEF KAZANMAYA DEVAM ETMEK

“İlk hedefimiz kazanmaya devam edebilmek. buna odaklanmış durumdayız. Puan durumunu açık inceliğinizde ligin başları. Alınabilecek galibiyetin sizi çok fazla yukarı çektiğini, aynı şekilde kaybettiğiniz maçın sizi aşağılara itebildiğini görüyorsunuz. Şu an yanılmıyorsam Alanyaspor maç eksiği ile lider konumda.  Alanyaspor maç kaybederek biz maç kazanarak yaklaşabiliriz. Şu an biz maç kazanmaya ve bu şekilde ilerlemeye konsantre olmuş durumdayız. Trabzonspor’un 9edefi her zaman üst noktada olmak. Bunun bilincindeyiz. ilk hedefimiz alt sıralardan, hak etmediğimiz alt sıralardan ayrılıp bir an önce yukarıdaki makası daraltmak”

BEĞENDİĞİ FORVET, ERZURUMSPOR’DA RİCORDO


“Burada oynadığımız hazırlık maçında ve beğendiğim iyi forvet olduğunu düşündüğüm sakimizi vardı. Erzurumspor’da oynayan Ricardo. Hem oynadığımız maçta hem de hazırlık maçında iyi performans gösterdi. Sorduğunuzda ilk aklıma gelen isim o. Tabiki çok yetenekli rakibimiz var. Bende 29 yaşında olduğumu düşününce yavaş yavaş tecrübe kazandım. Bu ligde ve kendi takımımızda çok yetenekli stoperler olduğunu düşünüyorum. Ligde çok beğendiğim forvet oyuncuları da var. 
Lider olarak değerlendirdiğim isimler var. Thiago Silva, Mirando, Sergio Ramos. Bunlar idol olarak baktığım ve çok beğendiğim stoper oyuncuları. bende onlar gibi”

13 NUMARANIN ANLAMI


13 numaranın benim için çok önemli bir yeri var. Çok da faktör var. İlk önce daha önce ki takımda kullandığım 4 numara burada müsait değildi. Eşimin ve çocuğumun doğum günü olan tarih burada müsait değildi. 13 numarayı tercih etmek istedim. Hem eski menajerimin hem de unutamayacağım takım kaptanımızı kendisini anmak için bu numarayı istedim. 13 numaranın bende önemli yeri var. 

HAVA TOPLARINDA Kİ BAŞARISI


Benim kariyerim boyuncu hava topları önemli yer edindi. oynadığım mevki düşündüğün zaman bu mevkide başarılı olmam gerektiğini düşünüyorum. Bunun için özel çalışmalar yapıyorum. Hem salonda hem de hocalarımızla beraber çalışma yapıyoruz. Bu seviyeye, korumaya çalışıyorum.