Fenerbahçe kaptanlarından Volkan Demirel'in, Fenerbahçe'nin sahasında Trabzonspor ile berabere kaldığı maçın ardından bordo mavili ekibin istatistikçisi için "Gelsin benden özür dilesin. Yoksa ben gider otobüsten alıp özür diletmesini bilirim." demişti. Milliyet yazarı Ercan Güven konuyla ilgili olarak sert bir yazı yazdı.

İşte Ercan Güven'in o yazısı;

İnsan zamanla yontulur, incelir ya... Volkan Demirel tam tersine.

Gittikçe kabalaşıyor!

Söylem ve eylemlerindeki kabalıktan bahsetmiyorum Volkan beyefendinin... Allah'ı var, o konuda çok istikrarlıdır kendisi. Dün neyse bugün aynı.

"CAMBAZA BAK"

Benim söylediğim sık sık tevessül ettiği "cambaza bak" operasyonlarındaki kabalığı... "Kör kör gözüne" yapıyor artık yapacağını...

Evet... Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in Trabzonspor derbisi ardından rakip takımın istatistikçisine kafayı takmasını ve "özür dilemezse gidip otobüsten alacağını" açıklamasını, Fenerbahçe'yi yönetenlerin de içinde olduğu çok kaba bir "cambaza bak" operasyonu olarak değerlendiriyorum ben.

"ADET YERİNİ BULSUN"

Yönetimin "azmettiren ile sevinerek kabullenen" arasındaki çizginin bir yerinde durduğuna inanıyorum... Da, tam yerini bilemiyorum. Aksi halde Fenerbahçe ikinci başkanı hapşırır gibi anında refleks gösterip "Volkan'ın arkasında olduğunu" açıklamaz, Başkan Ali Koç ayaküstü "adet yerini bulsun" uyarısıyla geçiştirmezdi olayı.

VOLKAN DEMİREL DİNAMİT KOYDU

Kolay mı?.. Sayın Koç'a muhtemelen seçim kazandıran ve başkan olduktan sonra da titizlikle uygulayıp takdir gördüğü "barışçıl yönetim" düsturunun altına dinamit koydu Volkan. Daha yeni yeni düzelen Fenerbahçe-Trabzonspor ilişkilerini sıfırlayacak bir iş yaptı. Şayet kendi karar vermişse, kişisel inisiyatifini kullanmışsa, affı çok zor bir vaka.

"AZİZ YILDIRIM DEVRİNİN KARİKATÜRÜ"

Küçük ihtimal ama direktif almayıp "doğaçlama" yaptıysa bile Fenerbahçe'nin acıklı halini biraz olsun perdelediği, gündemi kaydırdığı için onaylanmış olmalı Fenerbahçe'yi yönetenler tarafından. Ki, bu da Fenerbahçe için "Aziz Yıldırım devrinin karikatürü" bir süreç anlamına gelir!.

Evet karikatür... Çünkü o zaman da medet umulurdu kamuoyunun gözlerini cambaza çevirmekten. O zaman da Volkan Demirel'in kişiliğine güvenilirdi bu tip işler için. Lakin biraz daha rafineydi operasyonlar.