Yedek kaleciler Volkan Babacan ve Harun Tekin ile ısınmaya çıkan Volkan Demirel’e sahaya çıktığında, TT Arena'nın tribünlerinden hem alkış hem de ıslıklar geldi. 
Yaklaşık 10 dakika boyunca sahada ısınma hareketleri ile maça hazırlanan Volkan Demirel, kale arkasına döndüğü sırada ıslık sesleri yükseldi. Taraftarların yer yer gösterdiği protestolar üzerine Volkan Demirel eldivenlerini çıkardı ve “Ben gidiyorum. Ayıptır” diyerek taraftara tepki gösterdi. Tecrübeli eldiven daha sonra soyunma odasının yolunu tuttu. 

Diğer kaleciler Volkan’ı sakinleştirmek adına peşinden giderken Volkan Demirel, “ Hayır çıkmayacağım” tepkisi vermesi üzerine yedek kaleciler Volkan Babacan ve Harun Tekin sahaya çıkıp çalışmalarına devam etti.

SOYUNMA ODASINDAN EVİNE GİTTİ
Taraftarın ıslıklarına büyük tepki gösteren Volkan soyunma odasından da evinin yolunu tuttu. Kazakistan maçında ilk 11'de kaleyi Volkan Babacan koruyacak.


TERİM, ARDA VE MİLLİLER SAKİNLEŞTİREMEDİ
Sinirler soyunma odasına giden ve maça çıkmak istemeyen Volkan Demirel'i teknik direktör Fatih Terim ve futbolcular sakinleştirmeyi çalıştı ancak Fenerbahçeli eldiven sakinleşmedi. Volkjan Demirel bunun üzerine TFF'te ait bir araçla stadyumdan ayrılarak evine gitti.

Kazakistan maçı öncesi taraftara sinirlenerek stadı terkeden A Milli Takım kalecisi Volkan Demirel'e 2 ay ila 1 yıl arasında değişen 'men' cezası ve ağır para cezası verilecek

Türkiye-Kazakistan maçı öncesi kendisine küfür eden ve el hareketi yapan taraftarlara sinirlenerek stadı terkeden Volkan Demirel, bu davranışının bedelini çok ağır ödeyecek gibi görünüyor.
Zira Futbol Disiplin Talimatı'nın ilgili hükmü, milli müsabakayı mazeretsiz olarak terkeden futbolculara çok ağır cezalar ön görüyor. Madde aynen şöyle:

MADDE 51 - MİLLİ MÜSABAKAYA KATILMAMAK
(1) Yayın yolu ile veya yazılı tebligata rağmen haklı bir sebebi olmaksızın resmi veya özel milli müsabakalara veya hazırlık çalışmalarına katılmayan veya geç katılan veya çalışma ve müsabaka yerini terk eden futbolcular iki aydan bir yıla kadar müsabakalardan men cezası ile cezalandırılır.

(2) İhlalin niteliğine göre futbolcunun bağlı bulunduğu kulübe de 65.000.-TL ila 130.000.-TL arasında para cezası verilir.