61SAAT SPOR SERVİSİ-Fenerbahçe - Trabzonspor maçı sonrası Volkan Demirel'e, bordo-mavililerin idarecilerine ettiği küfür nedeniyle 4 maç ceza verildi. Aynı maçta kırmızı kart gören Caner Erkin'e 1 maç, Trabzonspor aleyhine sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle de sarı - lacivertli yönetici Mahmut Uslu'ya 45 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.

Ancak bu noktada en dikkat çeken ceza Volkan Demirel'in oldu.  Maçın hakemi Bülent Yıldırım, raporunda Volkan'ın sözlerini kendilerine yönelik kullanmadığını belirttiği ifade edildi.

Hakaretin hakeme karşı işlenmiş olmasından dolayı 3 ile 7 maç arasında men tehlikesiyle karşı karşıya kalan  Volkan Demirel bu durumda 2 ile 5 maç arasında bir ceza tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı ifade edilmişti.

Volkan'a açıklanan PFDK Kararlarında ise 4 maç ceza verildi.

PFDK'dan açıklanan raporda, " FENERBAHÇE A.Ş. sporcusu VOLKAN DEMİREL'in, rakip takım idarecisine yönelik hakareti nedeniyle takdiren 4 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ve 23.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (Oyçokluğu)"

Açıklamanın sonunda belirtilen 'Oyçokluğu' ibaresi ise dikkat çekti. Volkan'a verilen ceza konusunda PFDK üyelerinin birlik olamadığı görüldü. Ancak burada karara muhalefet eden üyelerin Volkan'a daha fazla ceza mı yoksa daha az ceza verilmesi konusunda nasıl görüş belirttikleri ise önümüzde ki günlerde belli olacak.