61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor eski yöneticisi iş adamı Yahya Karahasan Trabzonspor'da yaşanan Ünal Karaman ayrılığı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ayrılığın iyi irdelenmesi gerektiğinin altını çizen Karahasan yaşanan teknik direktör değişiminin 2010-11 sezonununda yaşanan yönetim değişikliğiyle benzerlik içerdiğini ifade etti.

Karahasan yaptığı açıklamada "Trabzonspor...  Maalesef Trabzonsporlular olarak yılı son günlerdeki teknik direktör olayıyla kapatıyoruz. 
Teknik Direktör Ünal hocanın bütün diğer hocalar gibi artıları veya eksikleri vardır ve bunlar tartışılır.  Bazı maçları şansla kazanıp bazılarını da şanssızlıkla kaybetmiş de olabiliriz ki bunlar futbolun içinde olan şeylerdir.  İskeleti yenilenen ve sakatlıklarla boğuşmuş bir takımın ilk yarıyı üçüncülükle tamamlaması bir başarıdır ve bundan dolayı da teşekkür edilmesi gereken kişilerin başında Ünal hocanın geldiğini düşünüyorum. " 

Ünal Karaman'a teşekkür edilmesi gerektiğini ifade eden Karahasan "İyi bir Trabzonsporlu olan Ünal hocaya emeklerinden dolayı teşekkür edip gelecek kariyerinde başarılar temenni etmenin görevimiz olduğu kanısındayım..

Basında ve internet ortamında Ünal hocanın, yönetim kurulunun ve Trabzonsporluların bu ayrılışla ilgili birbirini suçlayan yorumlarını okuyup dururken bence irdelenmesi gereken en önemli konunun kim suçlu kim suçsuzu aramak yerine, hocanın durup dururken neden ayrılma noktasına geldiğini irdelemenin daha doğru olacağı kanısındayım. 

Yaşanan ayrılığın irdelenmesi gerektiğini kaydeden Karahasan "Yoksa, bu son yaşananların da bu yönetimin ilk as başkanının görevden sessiz sedasız ayrılmasıyla bir benzerliği var mıdır?  Hatta 2010-2011 sezonunda ilk yarıyı 9 puan önde tamamlayan Trabzonspor'da devre arasındaki yönetim değişikliğiyle bir benzerliği olabilir mi?

Olayları doğru değerlendirelim dileklerimle, Trabzonspor camiasına mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir yeni yıl/sezon temenni ediyorum. Golleri kendi kalemize değil rakip kaleye atalım..." ifadelerini kullandı.