Trabzonspor, Galatasaray'ı İstanbul'da 3-0 yenerken, devre arasında tam bir Ersun Yanal fırtınası esti. İlk yarının istatistikleri ve video analizi üzerinden devreyi oyuncuları ile değerlendiren Yanal, "Bu dakikadan sonra isterlerse bize 5 tane atsınlar ama galibiyet için çıkın bu maçı alın. Adeta boks maçı gibi bir oyun olmaya başladı. Artık sıra yumruğu vurup rakibi yere sermekte" dediği öğrenildi. Yanal'ın takımı 1-0 öne geçtikten sonra da oyuncularını geri çekmediği ve oyuncularına sürekli olarak ileri çıkmalarını işaret ettiği dikkatlerden kaçmadı.

Öte yandan Yanal'ın hafta içinde özellikle Kevin Constant ile Oscar Cardozo'yla yaptığı birebir terapilerin de işe yaradığı görüldü.
YANAL'IN PLANLARI TUTTU! 1.2 KM'LİK AKSAMA OLDU
Trabzonspor'un çiçeği burnundaki teknik direktörü Ersun Yanal'ın maç önünde yaptığı tüm planlar tuttu. Yanal, sarı-kırmızıların maç öncesinde 107 ila maksimum 109 km arasında bir mesafe kat edeceğini hesaplamıştı. Fakat Galatasaray, Cumartesi gecesi 105.8 km mesafe kat etti. Galatasaray'ı yenmek için rakipten 3 ila 5 km fazla mesafe kat etmeleri gerektiğini oyuncularına anlatan Yanal'ın tam da tahmin ettiği gibi oldu.

Trabzonspor tam 110.8 km mesafe kat ederken, Galatasaray'a 5 km fark attı. Yanal'ın 12 bin metre mesafe kat etmesini istediği oyunculardan Özer 12 bin 204 metre ile sahanın en çok mesafe kat eden oyuncusu olurken, Mehmet Ekici 78'de çıkarken 9 bin 309 metrelik mesafe kat etti. Yanal'ın diğer 12 bin metre beklediği Constant ise 9 bin 784 metre mesafe kat ederken, son 5 dakikayı sakatlandığı için tamamlayamadı. Gakatasaray'da sadece Olcan ve Selçuk 10 bin metreyi geçerken, maçın hakemi İlker Coşkun'un ise en çok mesafe kat eden Galatasaraylıyı geride bırakması dikkat çekti.