Atletico Madrid'de oynayan futbolcu Emre Belözoğlu'na Trabzonsporlu Zokora'ya karşı ırkçı söylemde bulunduğu iddiasıyla ceza davası açıldı. Fenerbahçe'de forma giyerken Trabzonsporlu Zokora'ya 'F..ing Nigger' (Pis Zenci) dediği iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturmada savcı Belözoğlu'nun 6 ay ile 2 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını istiyor.

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında geçtiğimiz sezon oynanan maçta Fenerbahçeli Emre'nin maç sırasında ırkçı söylemde bulunması sebebiyle Tahkim Kurulu 3 maç ceza vermişti. Ancak ceza Emre'ye ırkçılıktan değil hakaretten verilmişti.


Federasyonun 'Irkçılık'tan değil de hakaretten ceza verdiği Emre ile ilgili şimdi savcının 'Irkçılık'tan dava açması ise Yıldırım Demirören Federasyonunun kurullarının Fenerbahçe'yi ve futbolcularını nasıl kolladığının bir göstergesi olarak hafızalara kazındı.

Son olarak 3 Temmuz'da başlayan şike sürecinde de mahkeme Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'da dahil bir çok Fenerbahçeli yöneticiye örgüt ve şikeden ceza vermişti. Ancak Federasyon, mahkemenin kararıyla tamamen zıtlık taşıyarak 'Şike sahaya yansımadı' diyerek Fenerbahçe'ye ceza vermemişti.

Şimdi esas merak edilen konu ise Federasyon kurulları ile yargının verdiği kararlar veya istenilen cezalar arasında ki bu farklar..  Federasyonun Fenerbahçe'yi kollamak adına yaptığı hukuk dışı uygulamalar ise bu şekilde yargının verdiği kararlarda gün yüzüne çıkıyor.