Bordo-Mavililerin Mayıs 2013 tarihinde yapılan kongresinde, yönetimin görev süresini 2 yıl uzatan kongre kararı yerel mahkeme tarafından iptal edilirken ardından Yargıtay'da bu kararı onamıştı. Trabzonspor avukatları, onama kararına 'karar düzeltme' talebinde bulunurken bu durumla ilgili de Yargıtay'ın bugün kesin kararını verdiği ileri sürüldü.
Buna göre Trabzonspor'un 60 gün içinde kongre kararı alması gerektiği ancak bordo-mavililerin bu kararı almaması durumunda ise kayyuma devredileceği iifade ediliyor. 
Konuyla ilgili görüşünü sorduğumuz Trabzonspor avukatları kendilerine henüz resmi bir tebligatın yapılmadığını 'Yargıtay'ın sitesinde'  dosya numarası gerildiğinde 'İnceleniyor' ibaresinin yer aldığını ifade etti. Ancak Yargıtay'ın karar vermiş olabileceği bu noktada prosedürlerinde uzun sürmesinden bu ibarenin yer alabileceği kaydediliyor. 
Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen'de, bu konuda kendilerine henüz resmi bir yazının tebliğ edilmediğini ifade etti.
Öte yandan bordo-mavililere bu noktada resmi bir yazı tebliğ edilmese de Yargıtay'ın karar vermiş olabileceği bu noktada durumun bir kaç içinde açıklığa kavuşacağı kaydediliyor.