61SAAT SPOR SERVİSİ - Hasan Tüncel

Süper Lig Cemil Usta Sezonunun beşinci haftasında oynanacak olan Trabzonspor- Sivasspor karşılaşmasını Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Uğurlu’nun yardımcılıklarını Mehmet Cem Satmaz ve Mustafa Sönmez yapacak. Karşılaşmada dördüncü hakem olarak ise Cihan Aydın görev yapacak.

Müsabakanın Video Yardımcı Hakemi ise Ali Şansalan oldu, Asistan Video Yardımcı Hakem olarak ise Cevdet Kömürcüoğlu görev yapacak.

KARİYERİNDE EN ÇOK TRABZONSPOR MAÇI

Mücadelenin hakemi Yaşar Kemal Uğurlu kariyeri boyunca en çok Trabzonspor mücadelelerinde düdük çaldı.

Trabzonspor’un 17 maçında düdük çalan Uğurlu bu maçlarda 10 kez Trabzonspor galibiyetine 3 kez beraberliğe 4 kez de mağlubiyete düdük çalmıştı. 

Trabzonspor Uğurlu yönetiminde çıktığı son 8 maçta yenilgi yüzü görmedi. Bu maçlar 3-0 Antalya, 4-1 Malatya, 3-1 Bursaspor, 1-1 Antalyaspor, 0-0 Ümraniyespor, 2-1 Akhisar ve 3-2 Rizespor maçları oldu.

EN SON MAĞLUBİYET AKHİSAR'A

Bordo Mavililer Yaşar Kemal Uğurlu yönetiminde en son mağlubiyetini 6-1 sona eren Akhisar maçında almıştı. 

Sivasspor’un ise 9 maçında düdük çalan Uğurlu bu maçlarda 4 kez Sivasspor galibiyetine 3 kez beraberliğe 2 kez de mağlubiyete düdük çaldı.


AĞAOĞLU GEÇEN SENE UĞURLU’YA PATLAMIŞTI….

Geçtiğimiz sezon Trabzonspor Antalyaspor mücadelesini yöneten ve Burak Yılmaz'ın pozisyonunu es geçen Uğurlu tepkilere neden olmuştu.

Mücadele sonrası Trabzonspor Başkanı Uğurlu'ya karşı sert ifadeler kullanmıştı.

Türkiye'de VAR sistemi ilk olarak uygulamaya konduğunda hakem kararlarının daha sağlıklı verilmesini sağlayacağına ve hakem hatalarının önüne geçeceğine inandıklarını kaydeden Ağaoğlu, şöyle devam etmişti,;
*         "Teknoloji mümkün olan en az hatayı yapar, teknolojinin duyguları yoktur. Teknolojinin görevi doğruları söylemektir ancak dün gece oynadığımız Antalyaspor maçında gördük ki belki de dünyada bir ilk olarak teknolojiye hata yaptırdık. Ofsayt gerekçesi ile iptal edilen gol kararında eğer son 24 saat içerisinde kurallar değişmedi ise yardımcı hakem pozisyonu devam ettirip gol olduktan sonra VAR kararını beklemesi gerekirdi. O zaman soruyorum; Burak daha henüz topla buluştuğunda o bayrak niye havaya kalktı? Yardımcının çok mu acelesi vardı? Yine 90 2'de Burak'a yapılan tartışmasız penaltı pozisyonunda VAR teknolojisi gerçekten psikolojik baskı altında kalıp duyguları doğrultusunda mı karar vermişti?"