61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor’a hayatını adamış yıldız oyunculardan İbrahim Yatta Eflatun TV’de katıldığı programda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Kendisine Real Madrid ve Roma’dan teklifler geldiğini ifade eden Gineli eski futbolun Yattara Roberto Carlos ile yaşadığı anısını da anlattı.

FENER MAÇLARINA ÖZEL HAZIRLANIYORDUM

Fenerbahçe maçlarına ekstra önem verdiğini ifade eden Yattara “Zaten sabah kalktık, Fenerbahçe’ye karşı oynayacağız. Maç Kadıköy’de, en geç ben giderim. Geldim kahvaltıya gazetede Roberto Carlos ve ben. Karşımda Carlos var hoşuma gitti. Fenerlileri çalım yapmayı çok seviyorum. Trabzon’a geldiğim sezon hep Fenerbahçe maçlarına özel hazırlanıyordum. O maç sadece taraftar için oynuyoruz. Karşı karşıya geldik, Uğur Boral Carlos’a hep anlatıyor. “Karşınde bir tane oyuncu var topu yakalarsa geçmiş olsun” Carlos “Türkiye’de kim bana zorluk çıkaracak” dibi hava içerisindeydi. Maç bir başladı ben onu bitirdim, sonra bi baktım atlıyor önüme daha çok seviyorum atlanmasını daha kolay çalım atıyorum.

CARLOS BENİ ÖNERDİ TEKLİF GELDİ

Maçtan sonra Real Madrid’in hocasını aradı, Real Madrid’e bunu al dedi. Real Madrid’de o dönem bir sağ açık oyuncusu arıyordu. Sonra Real Madrid’den teklif geldi 5 ay 1,5 milyon Euro kiralık gidersen satış opsiyonlu. Trabzonspor kabul etmedi. Trabzonspor’u seviyorum saygı duydum. Real Madrid’e gitsem hem Trabzon için çok iyi hem benim için çok iyi olacaktı.” 

ROMA'DAN 5 MİLYON EURO+TOTTİ İSTEDİLER

Daha sonra Roma Kulübü’nden gelen teklifi açıklayan Yattara “Ondan sonra Roma geldi 5 milyon euro artı 2 oyuncu önerdiler. Trabzonspor kabul etmedi. Trabzonspor  5 milyon Euro + Totti istedi. Daha sonra sportif direktör Caner abi ile görüştüm. Lütfen, İstanbul'a gitmiyorum söz verdim tuttum. Real Madrid geldi kabul etmediniz, Roma da geldi. Ben zaten 6 senedir oynuyorum burada şimdi gitmek istiyorum. Bana diyor ki Roma’da Totti var biz de Yattara var. Siz 5 milyon Euro artı Totti istiyorsunuz. Milan nasıl Maldini var, Roma’da Totti var. Futbol bazen enterasan. Keşke Trabzonspor beni de efsaneler yerine koysa“ dedi. 

YATTARA'NIN AÇIKLAMALARININ İLK BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYIN