Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Trabzonspor'un şansını değerlendiren ve ilk maçın Fenerbahçe ile olmasıyla ilgili görüşlerini açıklayan Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, "Puan farkına bakıldığında Galatasaray şanslı. Ama en azından Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynama adına ikincilik hedefimiz. Saraçoğlu'ndaki Fenerbahçe maçına yönetim olarak tam kadro gidip takımımıza destek olacağız. Hiçbir şekilde karşılama beklemiyoruz ve bu konuda bir talebimiz de yok" dedi.

Yener, Trabzonspor'a 2 maç ceza veren PFDK'nın yanlış yaptığını, Tahkim Kurulu'nun bu yanlışı düzelteceğini umduklarını da dile getirdi.

"HEDEFİMİZ AVRUPA'DA MÜCADELE EDEBİLMEK"

Trabzonspor'un Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki şansını değerlendiren Hasan Yener, "Play - Off'ta şu andaki sıralamanın çok önemli olduğunu düşünmüyorum sonuçta her takımla hem içeride hem dışarıda oynayacaksınız. Sonuçta iyi futbol oynayan, az hata yapan takımın üst sıralara çıkacağını düşünmek lazım. Fenerbahçe ile oynayacağımız maç play - off'ların içeride oynayacağımız son maç. Bu açıdan enteresan olabilir. Play - off'lardaki 18 puanın hepsini kazanmak istiyoruz. Zorlu, çekişmeli play - off maçları olacak. Uygulamadan doğabilecek aksaklıkları yaşayıp göreceğiz" dedi. Yener sözlerini şöyle sürdürdü:

"Trabzonspor'un hedefi her zaman şampiyonluktur. Bu yıl Galatasaray'ın elde ettiği avantajı kimse göz ardı edemez. Play - offlara bizden bayağı bir puan farkıyla giriyorlar. Bu bakımdan Galatasaray şanslı. Ama matematiksel olarak şansımız devam ettiği sürece şampiyonluğu kovalamaya devam edeceğiz. Ama en azından Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynama adına ikinci sırayı almak hedeflerimizden biri. Trabzonspor'un hedefi Avrupa'da önümüzdeki sezon da mücadele edebilmek".

"UMARIM PFDK'NIN YANLIŞINI TAHKİM KURULU DÜZELTİR"

Trabzonspor - Fenerbahçe maçındaki olaylara da değinen Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, "Fenerbahçe maçında sahaya atılan yabancı maddeleri, çakıyı meşaleleri kulüp ve yönetim olarak hiçbir şekilde tasvip etmiyoruz. Sahaya atılan atletlerin, oyunun akışını engellememesi açısından saha sınırlarına atılmaması iyi ve demokratik bir tepki olurdu. Ama şurası da bir gerçek; Trabzonspor'a verilen cezada büyük haksızlık yapılmıştır. Çünkü Şükrü Saraçoğlu'nda oynanan Fenerbahçe - Galatasaray maçında Galatasaray teknik ekibine, Fatih terim ve Hasan Şaş'a isabet eden yabancı maddeler yaralanmaya neden olmuştur. Buna rağmen Fenerbahçe'ye sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle bir maç ceza verilmiştir. Bir maçı da kötü tezahürattan almıştı. Ama buradaki maçta sahaya atılan yabancı maddeler sadece oyunun akışını engellemiştir. Buna rağmen Trabzonspor 2 maç ceza almıştır. Yine bu maçta Fenerbahçe Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in soyunma odası kapısını tekmeleyerek kırdığı tutanaklarda olmasına rağmen Volkan'a ceza verilmemiş, ama aynı hareketi yapan Beşiktaşlı Fernandes'e bir maç ceza verilmiştir. Benim söylemek istediğim şu; kurulları oluşturan hukukçulardır. Hukukçuların belli bir standardı olması lazım. Aynı eyleme aynı cezanın verilmesi lazım. Maalesef PFDK burada yanlış yapmıştır. Umuyorum Tahkim Kurulu bu yanlışı düzeltir" dedi.

Hasan Yener, Fenerbahçe maçının 1996'daki 5 Mayıs'ta oynanan ve şampiyonluğun kaybedildiği maçla aynı tarihe gelmesiyle ilgili olarak da şunları söyledi:

"Tüm Trabzonlular gibi bizim de üzüldüğümüz gün 5 Mayıs. Ama artık tarihte kaldı ve takılmayacağız. 5 Mayıs'tan bazı dersler çıkarıp taraftar, yönetim ve futbolcu bazında, burada oynayacağımız bu maçı kazanıp sezonu iyi şekilde kapatmayı düşünüyoruz. Futbolda her zaman enteresanlıklar vardır. Fenerbahçe ve Trabzonspor ligde mücadele ettiği sürece bu tip rastlantılar hep olacaktır."

"YÖNETİM OLARAK SARAÇOĞLU'NA GİDECEĞİZ"

Hasan Yener, ligin ilk yarısındaki maçta Saraçoğlu'na gitmemeleriyle ilgili olarak ise, "O tarihlerde Başkanımıza, yöneticimiz Tuncay Bekiroğlu'na ve bana, kulübümüze yapılan haksızlıkları dile getirmek için yaptığımız açıklamalardan dolayı hiçbir şekilde hak etmediğimiz cezalar verilmişti. Bunu protesto etmek için maça gitmemiştik. Bu maçta yönetim kurulu olarak Saraçoğlu stadındaki yerimizi alacağız. Biz hiçbir şekilde karşılama beklemiyoruz. Bu konuda hiçbir talebimiz de yok. Biz gidip futbolcu arkadaşlarımıza ve takımımıza destek olacağız, maçımızı seyredeceğiz, onların yanında olacağız" dedi.