Liglerin başlamasına rağmen eski adıyla play-off yeni adıyla Süper Final’in henüz hukuki altyapısının hazırlanmadığını ifade eden Hasan Yener, "Lig başlamadan play-off kararı alındı, ancak statüsü henüz tam olarak netleşmedi. Futbol Federasyonu, bugünlerde bu yönetmeliği netleştirmeye çalışmaktadır. Ama söylediğim gibi ligler başladıktan sonra yapılacak olan bu yönetmelik futbolun ana ilkesine ters düşmektedir" diye konuştu.

"Ceza, gelecek sezon uygulanmalı"

Yener, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Trabzonspor’a verilen 2 maç seyircisiz oynama cezasının gelecek sezonda uygulanması gerektiğini savunarak, şunları söyledi:

"Süper Lig, 34 haftada tamamlanır. Yani bu hafta oynayacağımız maçlarla normalde Süper Lig’in tamamlanmış olması lazım. Nitekim ilk 8 sıralama dışında bütün sıralamalar bellidir, küme düşen takımlar da dahil. Bu nedenle bizim Fenerbahçe maçıyla ilgili aldığımız ceza, ancak önümüzdeki sezon geçerli olur. Çünkü, play-off maçları daha sonra ortaya çıkmış, ilave edilmiş maçlar olduğu için, liglerde alınan cezanın play-off maçlarında uygulanması büyük bir hatadır. Çünkü, sarı kartların silineceği açıklanmış, küfürden alınacak saha cezaları da bir daha ki sezon uygulanacak ama sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle alınan cezalar Süper Final’de uygulanacak. Böyle bir çifte standart olması hukuken mümkün değil."