Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde, basın mensuplarını sorularını yanıtladı.

Trabzonspor için Fenerbahçe maçlarının önemi daha farklı olduğunu ifade eden Yener, medyanın da bu maça büyük bir ilgi gösterdiğini belirterek, “Yıllardan beri gelen Trabzonspor-Fenerbahçe rekabeti var. Sakatlarımızın yoğun olduğu bir dönemde Fenerbahçe ile karşılaşacak olmamız bizim için dezavantaj gibi gözükse de özellikle takımdaki uyumun, çalışma ahenginin ve birlikteliğin üst düzeyde olduğu bu günlerde Şükrü Saraçoğlu’da oldukça iddialı ve umutlu gidiyoruz. Tabii ki bu tür maçları önceden tahmin etmek mümkün değil 3 sonucu da açık olan maçlar ama daha öncede söylediğimiz gibi biz Trabzonspor gibi mücadele edersek Fenerbahçe karşısında 3 puanla ayrılacağımızı umut ediyorum” dedi.

“TRABZONSPOR’DA FORMA ŞANSI BULAN HERKES DİĞER ARKADAŞLARINI ARATMAZ” Yener, sakat oyuncuların çokluğu nedeniyle kadro kurmakta sıkıntı yaşamanın yanında kadro istikrarı açısından sıkıntı yaşandığını söyleyerek, “Belli bir 11’i her maçta sahaya sürmenizi zorlaştırıyor. Bunların hepsi bizim için dezavantaj ama ben şuna inanıyorum. Trabzonspor’da forma şansı bulan herkesin diğer arkadaşlarını aratmayacak kalitedeler ve sahada bütün özverileriyle mücadele ederek onları aratmayacaklarına olan inancım sonsuz” ifadelerini kullandı.

Mehmet Ali Yılmaz ve yönetim arasında yaşanan tartışmalar sonrası Taraftar Dernekleri arasında meydana gelen bölünmeyle ilgili gelen soruya ise Yener, şu cevabı verdi: “Bizim için tüm taraftar grupları son derece önemli. Trabzonspor gücünü birleştirdiğinde ve bütün güçler bir araya geldiğinde büyük olabilir. Mutlaka bu şekilde bölünmeler yanlış, bunlara sebebiyet vermemek lazımdı. İnşallah bundan sonra herkes daha sorumlu ve daha bilinçli davranır ve bu ayrılıkları yaşamayız.” “FENERBAHÇE İLE SARAÇOĞLU’NDA OYNAYACAĞIMIZ MAÇ HAKEM AÇISINDAN ÖNEMLİ” Hasan Yener, ligde kaybedilen 5 puanın kendileri için önemli olduğunu anlatarak, “Sezona başlarken kaybettiğimiz 5 puanı ciddi bir kayıp olarak görüyorum. Trabzonspor bana göre bu 5 puanı kaybetmemesi gerekirdi. Özellikle Karabükspor ve Gaziantepspor deplasmanlarında kaybettiğimiz puanlar bize yakışmadı. Bu maçlardaki hakem hatalarını ise hepimiz kabul ediyoruz bunlar olur. Ama özellikle yanlışların bizim lehimize olması bizi endişeye sevk ediyor. Fenerbahçe ile Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda oynayacağımız maç, hakem açısından son derece önemli. Bildiğiniz gibi geçen yıllarda hakemlerden yaşadığımız talihsizlikler vardı. Saraçoğlu’nda geçen sene oynadığımız maçta sonucu etkileyecek hakem hatası yaşanmıştı. Ben umuyorum. Şampiyonlar Ligi maçı yönetmiş Fırat Aydınus’un bizim maçta o kalitede iyi bir maç yönetmesini ve hiçbir şekilde ortamdan, isimlerden etkilenmemesi ve iyi bir maç yönetmesi benim en büyük dileğim” açıklamasında bulundu.

"YÖNETİM OLARAK MAÇA GİDECEĞİZ" Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, “Kadıköy’e gidecek misiniz?” sorusuna ise , “Geçen yıl normal sezonda Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda oynadığımız maçta stadyuma kadar gittik ama maça girmedik. Bu tavrımız o zamanki futbol federasyonunun kulübümüz ve başkanımız için almış olduğu kararlardı. Hak etmediğimiz halde kulübe ve başkanımıza verilen cezalarla ilgiliydi. Bu sezon böyle bir durum yok yönetim kurulu olarak maça gideceğiz ama sayın başkanımızın maça gidip-gitmeyeceği ile ilgili bir şey konuşmadık. O kendi takdiridir” cevabını verdi.