Yener, yaptığı açıklamada, ligde geçen hafta Medical Park Antalyaspor karşısında beklenmedik bir yenilgi aldıklarını ve artık önlerindeki maçlarda daha dikkatli olmak durumunda olduklarını kaydetti.Ligin sonu yaklaştıkça puan kayıplarının telafisinin zorlaşacağını anlatan Yener, ''Medical Park Antalyaspor maçındaki puan kaybımız bizim gibi bir takıma yakışmadı. Futbolcu arkadaşlarımız da bu maçı izlediklerinde bir öz eleştiri mutlaka yapacaklardır. Özellikle puan kayıplarının telafi edilmesinin zor duruma geldiği bu haftalarda başka kayıp yaşamak istemiyoruz'' diye konuştu.

Yener, artık Gaziantepspor maçını mutlaka kazanmak zorunda olduklarını belirterek, şöyle devam etti:
''Hüseyin Avni Aker'de özellikle seyirci desteği ile bu maçtan 3 puan alacağımızı umuyorum. Bu yıl özellikle maç trafiğinin çok yoğun olması, elbette ki oynanan futbolu da futbolcuların motivasyonunu da olumsuz etkiliyor. Dolayısıyla belki takım olarak istediğimiz sonuçları alamıyoruz ama bundan sonra artık hiçbir mazeretimiz yok. İyi sonuçlar alarak ligi hedeflediğimiz play-off sıralaması içerisinde bitireceğimize inanıyoruz.''

UEFA Avrupa Ligi'nde PSV Eindhoven ile yapacakları iki karşılaşma arasına denk gelen Kayserispor maçının ertelenmesini talep ettiklerini ancak bunun Futbol Federasyonu tarafından kabul görmediğini kaydeden Yener, ''Kayserispor maçının ertelenmesi konusunda Federasyona yazı yazdık. Ancak federasyon tarafından açıklanan programda Kayserispor maçının aynı haftada oynanacağı görülüyor. Ne yapalım. Bu sene maalesef ligler bu şekilde yoğun bir maç trafiğinde cereyan etti. Bunlar bizim dışımızda gelişen şartlar'' ifadelerini kullandı.

Alanzinho'ya da teklif
İç transferde birçok oyuncunun sözleşmesini uzatan bordo-mavili kulüp, Onur'un ardından Brezilyalı Alanzinho'ya da sözleşmesinin uzatılması konusunda teklif götürdü.Yener, Alanziho ile ilgili gerekli tekliflerini yaptıklarını belirterek, ''Onlar da uygun görürlerse uzatacağız. Şayet onlar uzatmayı kabul etmezlerse opsiyonumuz tek taraflı var, sözleşmesi bittikten sonra bir yıl daha opsiyonunu uzatacağız'' diye konuştu.