Süper Lig'i 55 puan ile 5. tamamlayan Trabzonspor'un son 6 sezonuna 8 teknik adam damga vurdu. Ersun Yanal ve Hami Mandıralı gibi isimler ise bordo-mavili takımı çalıştırma fırsatını söz konusu süre içerisinde iki kez yakalamalarına rağmen başarılı olamadılar. Şenol Güneş'in ardından Trabzonspor'da sırasıyla Tolunay Kafkas, Mustafa Reşit Akçay, Hami Mandıralı, Halilhodzic, Ersun Yanal, Şota, Sadi Tekelioğlu, Hami Mandıralı, Ersun Yanal ve Rıza Çalımbay gibi isimler görev yaptı. Süper Lig'de yaptığı teknik adam değişiklikleriyle gündeme gelen ve bu konuda bir türlü istikrarlı görüntü sergileyemeyen kulüp, 6 sezon içinde 10 kez teknik direktör değişikliğine gitti. Söz konusu dönem içinde bir yıla bir teknik adam sığdıramadığı görülen Karadeniz ekibinde, Güneş'in ardından ise yüzde 50 ortalamasını 3 teknik adam geçebildi.

AKÇAY, TEKELİOĞLU VE ÇALIMBAY GEÇEBİLDİ
Fırtına'nın son 6 sezonunda görev yapan 8 teknik adamın görevde bulundukları sürede oynadıkları resmi maçlara bakılarak yapılan araştırmada Tolunay Kafkas, Hami Mandıralı, Halilhodzic, Ersun Yanal, Şota gibi isimler yüzde 50'nin altında kalan teknik adamlar oldu. Akçay, Tekelioğlu ve Çalımbay yüzde 50 başarı ortalamasını geçen isimler oldu.

BİRKAÇ GÜNE BİTEBİLİR
Yabancı bir teknik adamla çalışmanın bu süreçte sıkıntı doğuracağını düşünen genel koordinatör Özkan Sümer'in, takımı yerli bir hocaya teslim etmesi bekleniyor. Çeşitli alternatiflerinde gündeme geldiği Karadeniz ekibinde, Sümer'in yabancı teknik adam konusundaki tutumunda bir değişiklik olmadığı; takımın yerli bir teknik adama emanet etmek için çalışmalarını titizlikle ve yoğun bir şekilde sürdürdüğü belirtiliyor. Sümer'in önümüzdeki birkaç gün içerisinde yeni hocayı açıklaması bekleniyor.

.