Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Evkur YeniMalatyaspor ile karşı karşıya geldi. 90 dakika sonunda Yeni Malatyaspor, Trabzonspor'u 1-0 mağlup etti.

Evkur Yeni Malatyaspor'un karşılaşmadaki golünü 45. dakikada kendi kalesine Okay Yokuşlu kaydetti. Bordo-mavili ekipte 32. dakikada Sosa ikinci sarıdan kırmızı kartla,  90+3. dakikada da Yusuf Yazıcı doğrudan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu galibiyetin ardından Yeni Malatyaspor puanını 11'e çıkarmayı başardı. Ligde 5 maçtır kazanamayan Trabzonspor ise 9 puanda kaldı.

Trabzonspor, Süper Lig'de 10. haftada Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. Yeni Malatyaspor ise gelecek hafta deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak.

Rıza Çalımbay ile ilk maçına çıkan Trabzonspor, ilk yarıda tutuk bir görüntü sergiledi. Bordo-mavili ekip hücumda etkili olmakta çok zorlanırken, ev sahibi Yeni Malatyaspor özellikle Mickael Pereira ile rakip sahada etkili olmaya çalıştı.

JOSE SOSA'YA İKİNCİ SARIDAN KIRMIZI KART!

Mücadelenin 12. dakikasında sarı kart gören Jose Sosa, 32. dakikada orta sahada Pereira düşürünce hakem faul kararı verdi. Sosa bu pozisyonda ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

10 kişi kalan rakibi karşısında daha etkili olan Yeni Malatyaspor, ilk yarının sonlarına doğru Adem Büyük ile etkili bir hücum gerçekleştirdi. Adem Büyük, ceza sahasının sol dışında topla buluştuktan sonra rakibi geçip ceza sahasına girdi. Adem, kale önüne doğru topu gönderdi. Adem'in gönderdiği topa Okay Yokuşlu ters bir vuruş yaptı ve 45. dakikada Okay'a çarpan top ağlara gitti. Bu golle Yeni Malatyaspor rakibi karşısında 1-0 öne geçti ve bu pozisyondan hemen sonra santra yapılmadan ilk yarının son düdüğü çaldı.

Mücadelenin ikinci yarısına Evkur Yeni Malatyaspor çok hızlı başladı. 47. dakikada kullanılan korner sonrası Yalçın'ın kafa vuruşu direkten döndü. Pozisyonun devamında Adem Büyük'ün şutunu çizgiye gelmeden Pereira çıkardı.

TRABZONSPOR GOLE ÇOK YAKLAŞTI! DİREĞE TAKILDI

Trabzonspor hücum yönünün solunda bir serbest vuruş kazandı. Ceza sahasına gönderilen topa Mustafa Akbaş kafa vuruşu yaptı ancak Mustafa'nın vuruşunda top direkten oyun alanına geri döndü. Pozisyonun devamında savunma topu uzaklaştırdı.

Trabzonspor, 54. dakikada sahasından hızlı çıktı. Uzun gönderilen topa Burak Yılmaz hareketlendi ancak hakem bu pozisyonda ofsayt kararı verdi.

Bordo-mavili ekipte Rıza Çalımbay oyuna ilk müdahalesini 60. dakikada yaptı. Trabzonspor'da Onazi yerine Abdülkadir oyuna dahil oldu. Konuk ekipte 69. dakikada Olcay yerine Volkan Şen, 79. dakikada da Burak Yılmaz yerine Rodallega oyuna girdi.

UZATMA DAKİKALARINDA BİR KIRMIZI KART DAHA

90+3. dakikada Yeni Malatyaspor kontratağa çıktı. Yusuf Yazıcı, orta saha yuvarlağında rakibini yere düşürdü ve hakem faul düdüğünü çaldı. Hakem bu pozisyonda Yusuf'a kırmızı kart gösterdi. Onur Kıvrak orta sahaya kadar çıkmıştı ve hakeme kırmızı kart sonrası itirazlarda bulundu ancak karar değişmedi.

Mücadelenin kalan süresinde her iki ekip de başka gol bulamadı. Evkur Yeni Malatyaspor, Trabzonspor'u 90 dakika sonunda 1-0 mağlup etmeyi başardı.

MAÇTAN AYRINTILAR

MAÇ SONA ERDİ

90'Orta alandan gelişen hızlı atakta kaleci Onur Kıvrak'la karşı karşıya kalan Turgut Doğan Şahin'i arkadan çekerek indiren Yusuf Yazıcı direkt kırmızı kart görerek takımını 9 kişi bırakıyor.

90'Emmanuel Mas, rakibi Yalçın Ayhan ile girdiği tartışma sonrasında sarı kart görüyor.

89'Yusuf Yazıcı'nın sol kanattan ortasında savunmada Sadık Çiftpınar topu kafayla karşılıyor. Sadık'ın karşıladığı topu ceza sahası dışında kontrol eden Volkan Şen sol çaprazdan plase bir vuruş yapıyor fakat top kaleci Ertaç Özbir'in ellerinde kalıyor.

86'Maçtaki son oyuncu değişikliği ev sahibi ekipten geliyor. Adem Büyük oyundan çıkarken Emanuel Dening oyuna giren oyuncu oluyor.

83'Evkur Yeni Malatyaspor sol kanattan tehlikeli geliyor. Aly Cissokho son çizgiye kadar inip ortasını yapıyor fakat savunmada Uğur Demirok topu kafayla karşılamayı başarıyor.

79'Trabzonspor'da son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Hafif sakatlığı bulunan Burak Yılmaz oyuna devam edemezken yerini Hugo Rodallega'ya bırakıyor.

75'Evkur Yeni Malatyaspor'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Turgut Doğan Şahin oyuna girerken Michael Pereira oyundan çıkıyor.

71'Joao Pereira'nın pasında topla buluşan Abdülkadir Ömür rakibinin üstüne gidiyor. Topu sol ayağına çekip vuruşunu yapıyor fakat kaleci Ertaç Özbir hata yapmıyor.

68'Sağ kanattan Yusuf Yazıcı'nın kullandığı köşe vuruşunda top doğrudan auta gidiyor.

63'Yusuf Yazıcı'nın ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Olcay Şahan pasını Emmanuel Mas'a bırakıyor. Emmanuel Mas'ın şutunda top savunmadan sekip kornere çıkıyor.

56'Ceza sahasının hemen solundan kazanılan serbest vuruşta Yusuf Yazıcı arka direğe ortalıyor, o noktada müsait durumda bulunan Uğur Demirok kafayı vuruyor ancak top direkten geri geliyor.

54'Olcay Şahan'ın pasında topla buluşan Burak Yılmaz için bayrak havaya kalkıyor.

51'Adem Büyük'ün kaybettiği top sonrasında gelişen Trabzonspor atağında Yusuf Yazıcı sol ayağının dışıyla ortasını yapıyor fakat kaleci Ertaç Özbir top yatarak sahip oluyor.

47'Direkten dönen topu iyi takip eden Khalid Boutaib pasını Adem Büyük'e aktarıyor. Adem'in şutunda kaleciyi de geçen top Joao Pereira'dan dönüyor.

47'Sağ kanattan kullanılan kornerde Nacer Barazite ortalıyor, ceza sahası içinde iyi yükselen Yalçın Ayhan'ın kafa vuruşunda top yan direkten geri geliyor.

İkinci yarı başladı.

İlk yarı sona erdi.

47'Adem'in ceza sahasına gönderdiği top Okay'a çarparak Trabzonspor ağlarına girdi.

42' Boutaib'in ceza sahası çevresinde vurduğu top Onur Kıvrak'ta kaldı.

41'Yeni Malatya sağ kanattaki baskısını artırdı. Ceza sahasına kadar gelen Yeni Malatyaspor, korner kullanıyor.

39' Sosa'nın kırmızı kart görmesiyle Trabzonspor, istediği oyunu oynamakta güçlük çekiyor.

34'Uğur Demirok, rakibine faul yaptığı gerekçesiyle hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı. 

30' Rakibine faul yaptığı gerekçesiye ikinic sarı karttan Sosa kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

29' Burak Yılmaz bu dakikada gole yaklaştı. Burak'ın vuruşunda top rakip kaleci Ertaç da kaldı.

26' Yusuf Yazıcı'yı kaleyi uzaktan yoklasa da top büyük farkla üstten auta çıktı.

24' Topla beraber ceza sahasına giren Pereira'nın ortasında rakip savunma topu kornere gönderdi.

20' Onazi'nin verdiği pası Okay rakip savunmaya gönderse de Malatya savunması topun sahibi oluyor.

19' Malatya bu dakikada Trabzonspor kalesini yoklasa da Bordo-Mavili savunma topu uzaklaştırıyor.

18' Trabzonspor bu dakikalarda pas hatalarını oldukça artırdı.

15' Buğra'nın uzaktan vurdığu şut auta çıktı.

11'Karşılaşmanın ilk bölümünde her iki ekip de temkinli oyunu elden bırakmıyor.

7'Sağ kanattan taç çizgisine yakın bir yerden kullanılan serbest vuruşta Jose Sosa'nın ortasını savunma penaltı noktası üzerinde kafayla karşılıyor.

4'Takım arkadaşı Sadık Çiftpınar ile hava topuna beraber çıkan Yalçın Ayhan sakatlık geçiriyor. Bu oyuncunun tedavisi için oyun kısa bir süre duruyor.

1Michael Pereira'nın pasında sağ kanatta hareketlenen Issam Chebake ceza sahasına ortalıyor fakat savunmada Okay Yokuşlu ayak koyarak tehlikeyi önlüyor.

1'Hakem Halil Umut Meler işaretini veriyor ve karşılaşma Trabzonsporlu oyuncuların vuruşuyla başlıyor.

Maç başladı

M.Ö.

Ev sahibi ekipte sakatlıkları bulunan Aytaç Kara ve Azubuike Godson bu maçta forma giyemeyecek. Trabzonspor'da ise sakatlıkları devam eden Ogenyi Onazi ve Juraj Kucka takımlarını yalnız bırakacaklar.

M.Ö.

Bu iki ekip tarihinde ilk defa bir resmi maçta karşı karşıya gelecekler.

M.Ö.

Evkur Yeni Malatyaspor ligde geçen hafta Fenerbahçe'ye deplasmanda 3-1 kaybederken Trabzonspor ise kendi sahasında konuk ettiği Teleset Mobilya Akhisarspor'a 6-1 kaybetmişti

M.Ö.

Karadeniz temsilcisi yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay ile ilk müsabakasına çıkıyor.

Trabzonspor'un 11'i belli oldu: Onur, M.Akbaş, Uğur, E.Mas, Pereira, Okay, Sosa, Onazi, Olcay, Yusuf, Burak