Fenerliler, kamuoyunda futbolda şike davasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği yeniden yargılama kararına sevinirken bir başka ayrıntıyı gözlerden kaçırıyor. UEFA, Trabzonspor Kulübü Hukuk Kurulu'nun şike sürecinin ardından yaptığı girişim ve şikayetler sonucu, bugün Fenerbahçe Kulübü hakkında yeni bir disiplin soruşturması açarken 17 Temmuz 2014 tarihinde de karar verecek. 

Bu noktada bir çok Fenerli ‘Yeniden yargılama’ kararının UEFA’nın açtığı soruşturmayı doğrudan etkileyeceğini savunurken, şike sürecinin başında ceza ve disiplin soruşturması ayrıdır tezini unuttular. 
Daha önce yargının verdiği karara rağmen TFF’nin ceza vermemesini “Ceza ve disiplin soruşturması ayrıdır” diye açıklayan Fenerliler, şimdi mahkeme yeniden yargılama kararı verince bu kez her ikisini de birleştirip bir birlerini etkileyeceğini savundu. 
Ancak spor hukukunda baştan beri, ‘Şüpheye bile ceza verilir’ tezini savunanların bugün işleri kendi istedikleri gitmesi de her türlü yolu denedikleri görülüyor. 
Bu noktadan bakıldığında mahkemenin yeniden yargılama kararı vermesine rağmen kumpas ve tutanaklarda sahtecilik iddiaların reddetmesi Trabzonspor’un elini güçlendiren en büyük etkenler…