Hakem ve gözlemci raporlarına ulaştı. Bülent Yıldırım’ın raporunda “Önlem alınması için güvenlik görevlilerini birçok kez uyardım” ibaresi göze çarptı
Trabzonspor'un Fenerbahçe ile oynadığı olaylı maçın tartışmaları sürerken, statta güvenlik zafiyetinin bulunduğu iddiaları ise güçleniyor. Fenerbahçe maçında yaşanan olayların ardından Trabzonspor üç maddeden PFDK'ya sevk edildi. FOTOMAÇ, Trabzonspor'un PFDK'ya sevk edildiği maddeler ile hakem ve gözlemci raporlarına ulaştı.

Bordo-mavili kulübün PFDK'ya sevk edildiği üç madde şu şekilde;
1-Müsabakanın iki kez durmasına, tatil edilmesine ve bir özel güvenlik görevlisinin yaralanmasına sebebiyet verecek şekilde taraftarların sahaya yabancı madde atması, stadyum ekipmanlarına zarar vermesi ve iki taraftarın sahaya girmesi, hakemin darp edilmesi ve misafir takımın bayrağının indirilmesi;

2-Maç içerisinde yapılan çirkin ve kötü tezahüratlar,

3-Tribünde tahrik edici pankart bulundurulması... Hakem Bülent Yıldırım'ın raporunda ise güvenlik zafiyetine vurgu yaptığı öğrenildi. Hakem Yıldırım'ın raporunda kullandığı bazı cümleler şu şekilde: "Maçın başlangıç düğünün ardından deniz tarafındaki kale arkası tribününden sahaya ve oyun alanına pet su şişeleri ve yabancı maddeler atılmaya başlandı. Atılanlar arasında spor ayakkabısı da vardı. Ben de oyunu germemek adına oyunun durduğu dakikalarda atılanları toplattım.

4-hakemin vasıtasıyla müsabakada güvenlikten sorumlu temsilci ile iletişim kurarak bu duruma son verilmesi için önlemlerin alınması talimatını verdim. Hatta anons yaptırıldığını da duydum. Maç içerisinde de birçok kez pet şişeler atıldı."

'Önlemleri artırın' dedim 
Yıldırım, şu detaylara da yer verdi; "İkinci yarının başlamasından sonra sahaya atılan yabancı cisimler çoğalınca oyunu durdurarak bu cisimleri toplattım. 85. dakikada deniz tarafındaki tribünde, 'İsyan isyan' şeklindeki tezahüratlarla birlikte kale arkasındaki tel örgülerin aşağı çekildiğini ve o tel örgüyü tutan direğin indirildiğini gördüm. Bu sırada 4. hakem vasıtasıyla önlemlerin artırılması gerektiğini tekrar yetkililere ilettim. Ancak bu sırada atılan cisimler nedeniyle oyuna 3 dakika boyunca başlayamadık. Sonra emniyet görevlileri yerini aldı. Saha temizlenince maçı başlattım."

Nefes almakta zorlandı 
Hakem Volkan Bayarslan'ın darp edildiği anı da raporunda yazan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: "Bu olayın ardından karşılaşmayı başlattıktan 3-4 saniye sonra söz konusu taraftarlar tekrar oyun alanına yabancı madde atmaya başladı. Ben tam oyunu durdurmaya karar verdiğim anda yardımcı hakemimiz Volkan Bayarslan'ın sahaya atlayan bir taraftar tarafından arka kulak bölgesine yumruk atıldığını gördüm. Hemen düdüğümü çalıp ekip arkadaşlarımı soyunma odasına çağırdım." Yıldırım, raporunda hakem Bayarslan'ın aldığı darbeler sonucunda nefes almakta zorlandığını ve iki kulüp doktorunun kendisini muayene ettiğini belirtti. Yıldırım, raporunda yaşanan olayların kendilerini derinden üzdüğünü, yardımcı hakemin çektiği acının derin bir yara oluşturduğunu da yazdı.
.