Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, 26-30 Mart tarihlerinde yapılacak olan ve 4 gün sürecek olan duruşmada tutuksuz sanıkların da ifade vereceğini açıkladı.

İŞTE ALINAN ARA KARARLARDAN BAZILARI;

- Olgun Peker'in diplomasiyle ilgili Bulgaristan'a yazı yazılmasına, şirketlerin hissedarlarının çıkarılması, 2011'de yurtdışına giriş çıkış belgelerinin çıkarılmasına,

- Giresun'da alınan bazı tanıkların ifadelerinin alınması isteniyor.

- Olgun Peker'in şirketlerinin hissedarlarının çıkarılmasına istenmesine,

- Olgun Peker'in 2011 yılına ait yurtdışına giriş çıkış belgelerinin istenmesine,

- Serdar Kulbilge'nin eşinin hesapları için yazı yazılmasına

- Muğla Cezaevi'nde yatan Cihan Oskay'ın tanık olarak dinlenmesine,

- İbrahim Akın'ın iletişim tespit tutanaklarının istenmesine,

-Tutuksuz sanıklar Ali Yıldırım avukatlarına ek savunma süresi verildi.

- Bazı sanıkların cep telefonlarının iadesinin değerlendirilmesine,

- Yayıncı kuruluşlara yazı yazılacak ilgili maçların görüntülerin istenmesine

- Olgun Peker için Gİresun'a yazı yazılıp hangi tarihlerde başkanlık yaptığı bilgisi istenecek.

-Trabzonspor ve İStanbul Bşb ile  ilgili ne kadar prim verildiyse, bununla ilgili banka bilgileri belgelerin istenmesine

- Yıldırım Demirören'in tanık olarak dinlenilmesine,

- İddianamedeki bazı özel hayata ait bölümlerin çıkarılması,

- Bütün sanıkların seyir yasaklarının kaldırılmasına

SAVCI'DAN  3 TAHLİYE TALEBİ

Duruşmada sanık avukatlarının talepleri alındı Aziz Yıldırım'ın avukatı müvekkilinin tahliyesini istedi. Taleplerin ardından Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan tutuklu sanıklardan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Mehmet Yenice ve Çoşkun Çalık'ın suç vasfının değişmesi ve tutuklu kaldıkları sürenin göz önüne alınarak tahliyesi yönünde karar verilmesini talep etti.

SAVCI KELEBEK DAVA DOSYASINI İSTEDİ

Savcı Ermertcan, aralarında Aziz Yıldırım'ın bulunduğu 20 sanığın tahliye taleplerinin kuvvetli suç şüphesini gösteren olgularınbulunması nedeniyle reddedilmesini istedi. Sanıkların yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması talebini reddedilmesini isteyen savcı Ermertcan, seyir yasağının kaldırılmasını talebini de mahkemenin takdirine bıraktı. Savcı Ermetcan, ayrıca 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve karara bağlanan "Kelebek operasyonu" dava dosyasının mahkemeye gönderilmesini istedi. Savcının mütaalasının ardından duruşmaya taleplerin değerlendirilmesi için ara verildi.

AZİZ YILDIRIM İÇİN TAHLİYE TALEBİ
-Ayrıca İlhan Ekşioğlu'nun da avukatı tahliye talebini istedi.
-Aziz Yıldırım'ın avukatı Köksal Bayraktar: Aziz Yıldırım'ın 6 rahatsızlığı vardır ve giderek artmaktadır. Hastalığı sebebiyle tahliye talebinde bulunuyorum. Şike suçunun cezası 1 ila 3 yıldır. Bütün sorgular da bitmiştir. Bu nedenlerle 8 aydır devam eden tutukluluğun kaldırılmasını talep ediyorum.
- Yurtdışı yasaklarla iligli talepler alındı.

SANIKLAR CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 21 tutuklu sanık kararı beklemeden Metris Cezaevi'ne gönderildi. Diğer tutuklu sanıklar Olgun Peker ve Ömer Ülkü ise tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'ne gönderildiler. Mahkemenin aldığı ara kararlar sanıkların avukatlarına açıklanacak.