Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) üyeleri, şike soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Aziz Yıldırım'dan sözlü savunma almak üzere gittiği Metris Ceza Evi'ndeki savunmanın yarında süreceği bildirildi.

PFDKva Başkanı Av. Halit Fahri Gültekin'in görevlendirdiği avukatlar Aziz Yıldırım'ın dışında, tutukluluğu dem edip de sözlü savunma vermek isteyen diğer kişileri de dinledi.

PFDK Başkanı Av. Halit Fahri Gültekin'in yer almadığı sözlü savunma için Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın ısrarlı talebi üzerine Bakırköy Savcılığı'na başvuru yapıldı. Adalet Bakanlığı'ndan gelen onay sonrası PFDK üyeleri Metris'e gitti. Sözlü savunma uzun sürdüğü için genelde yazılı savunmayı tercih eden PFDK'nın bu çalışmasının 1-2 gün daha sürebileceği belirtildi.

Çok sayıda tape bulunduğu için savunmanın uzun sürme ihtimalinin yüksek olduğu ve tamamlandığında verilecek karara kadar bir açıklama yapılmayacağı öğrenildi.Fenerbahçe Kulübü Yöneticisi Yasemin Merçil'in de hazır bulunduğu sözlü savunma yarın da devam edecek.

Çıkışta bir açıklama yapan Merçil, "Henüz bitmedi, yarın da savunma sürecek" diyerek kısa bir bilgi verdi.

PFDK, kurula sevkedilen şahıslarla ilgili kararlarını vermeden önce ETİK Kurulu raporunu da bekleyecek ve bu raporu da inceledikten sonra kararlarını bildirecek. Kararların 3 hafta içinde verilmesi bekleniyor...