Trabzonspor’un haftalardır transfer etmek için uğraştığı Alper Potuk konusunda yeni gelişmeler yaşandı. Eskişehirspor, genç yıldızı için 5 milyon Euro bonservis bedeli belirlemişti. Bordo-Mavililer ise 2.5 milyon Euro paranın yanı sıra Marek Sapara’yı Es Es’e vermeyi teklif etmişti. Kırmızı-Siyahlılar’ın bu teklife yanıtı, yeni bir öneriyle oldu. Halil Ünal, Alper’e karşı Trabzonspor’dan 2.5 milyon Euro, Marek Sapara ve satın alma opsiyonuyla birlikte Paulo Henrique’yi 1 yıl kiralamak istediklerini bildirdi. Ünal’ın bu isteği, Trabzonspor cephesinde şaşkınlık yarattı. Bazı yöneticiler, “Bu istekler çok fazla. Kabul etmeyelim” diyerek Sadri Şener’e öneride bulundu.

GELMEYİ ÇOK İSTİYORUM

Trabzonspor, transfer listesinin başında bulundurduğu Eskişehirspor’un genç oyuncularından Alper Potuk Gazetemiz Kuzey Ekspres’e konuştu, Bordo-Mavili kulübe çağrıda bulundu; “Benden asla vazgeçmesinler” dedi. Geçtiğimiz sezondan bu yana Trabzonspor’un kendisini çok istediğini ancak kulüplerin bir türlü anlaşma sağlayamaması nedeniyle Eskişehirspor’da kaldığını ifade eden Ümit Milli takımın da yıldızı olan 21 yaşındaki Alper Potuk, “Trabzonspor’ beni almak için tüm imkanlarını sağlıyor. Bende gelmeyi çok istiyorum. Bunu yönetimimizle paylaştım” dedi.
PATLAMA YAPACAĞIM

Trabzonspor’un kendisini ısrarla istemesinden çok memnun olduğunu ifade eden Alper Potuk, “Fakat kulübümle sözleşmem var. Bu nedenle önce kulübümle anlaşmalılar. Ben Trabzonspor’da seve seve oynarım” şeklinde konuştu. Trabzonspor’un dışında Galatasaray’ın da kendisini istediğini ifade eden Alper Potuk, “Eğer bir takıma gideceksem önceliğim Trabzonspor’dur. Çünkü orada büyük patlama yapacağımı biliyorum. Diğer takımlardan gelen teklifler beni tabi ki çok memnun ediyor. Fakat ilk terciğim daha önce de söylediğim gibi Bordo-Mavili takım olacak. Takibi beni istemekten vazgeçmezlerse” diye konuştu.
VERİLEN SÖZ HATIRLATILDI

Bilindiği gibi Bordo-Mavili kurmaylar, bu oyuncuyu geçtiğimiz sezondan buyana renklerine bağlamak için büyük çaba sarf etmiş, ancak Eskişehirspor’un 5 milyon Euro gibi uçuk rakamlar talep etmesinden dolayı ise geri adım atmıştı. Trabzonspor’a gelmek isteyen bu oyuncu için kolları sıvayan Bordo-Mavililer, Eskişehirspor'a verdiği sözü yeniden hatırlattığı öğrenildi. Alper için Eskişehirspor'un 2.5 milyon euro, Sapara'nın bonservisi ve Henrique'nin satış opsiyonu kendilerinde olmak üzere kiralık olarak verilmesi teklifi ise Trabzonspor tarafından kabul edilmemişti.