61SAAT SPOR SERVİSİ - HASAN TÜNCEL

Trabzon futboluna  50 yıl süreyle hizmet vermiş, Zaferspor efsanesini yaratmış isim olan Türkiye Amatör Futbolcular Federasyonu Genel Başkanı Şerif Kunt’un 69 yaşında olmasına rağmen Trabzon Zaferspor’dan Osmaniye 2.Amatör küme takımına transfer yaptı. 

Zaferspor’da yıllar boyunca başkan, yönetici ve futbolcu olarak görev yapan deneyimli spor adamının son durağı Osmaniye 2. Amatör oldu.  Yaşanan 1967-168 sezonu ile Araklıspor’da futbola başladım. 69’da askerdim 70’de döndüm tekrar devam ettim. Necmiati, Üçersu, tekrar Necmiati tekrar Zaferspor’un kuruluşunu yaptım. 32 yıl futbol hayatım Zaferspor’daydı. Bu nedenle futbol hayatım dolu dolu. Avni Aker’de başlamıştım. Yıkılışı bizim için hüsran oldu. 1972’de Yavuz Selim’in açılışı yapıldı. Oradan beri futbol hayatımı sürdürdüm.  En sonda da çocuğumun rahatsızlığı sebebi ile biraz ara verdim. Sebebi de kulübüm eylem yapıldı diye kulübüne 1 yıl ceza geldi. Antrenör futbolcu olduğumdan dolayı 1 lisanla oynayabilirsiniz diye bildirildi. Fakat amatörüz profesyonellikle olan kuralı uyguladılar. Antrenör sporcu olarak devam ettim. Önce kulübüme 1 yıl uzaklaştırma verildi. Kulübüm 1 sene liglere katılamaması büyük bir olaydı. Ceza bittikten sonra bir müsabakaya eksik gelmiştik 11 kişi çıkmıştık. Sakatlıklar oldu, bir kaç arkadasım yerde oturdu değişiklikte yapamadık hakem oyunu tatil etti. Sonra da suçlu ilan edildik. 1 yıl men cezası aldım. 50 yıl oynayan bir sporcu için acı bir olaydı. Şahsımda üzüntü kırıklık meydana geldi. 50 yıl hizmet ettik burada. 

"SİZİ GÖRMEK İSTİYORUZ"

Transfer hikayesi ile ilgili konuşan Şerif Kunt; Trabzon’a sporcu yetiştirmede, topluma vatanıma sporcu insan yetiştirmede şahsıma ve kulübüme verilen cezalar hüsran yarattı. Bu nedenle hem kulübümü Ağustos ayında devretmek zorunda kaldım, kurup büyüttüğüm 32 yıl orada hem kaptanlık hem futbolculuk hem başkanlık eşim genel kaptan, 2 çocuğumun bu kulübü devretmeye üzüldüm. Futbol hayatımı da başka bir ilde yapayım dedim. Osmaniye Karaçayspor’dan bir teklif geldi. Yönetici arkadaşımıza başkanımıza buradan teşekkür ediyorum. Kucağını bize açtı. Futbola bu kadar hizmet eden bir insana hem antrenör hem futbolcu hem de başkan olarak hizmet etmiş olarak sizi görmek istiyoruz dediler. Ben de düşündüm taşındım baktım doğru karar olumlu cevap verdim. 15.02.2018 yılı itibari ile lisansım tecil edildi. Benimde burada her sene yaptığım Trabzon Yarı Maratonu var katılmak istediğimi belirttim. Katılımı yaptıktan sonra gidip futbol hayatımı Osmaniye’de sürdürürüm. 

"OYNAYAMA HAZIRIM"

Kendinizi hazır hissediyormuşsunuz sorusuna cevap veren deneyimli futbolcu “10 yaşından itibaren futbolun sporun içerisindeyim. Yavuz Selim Stadında sabah 6’da idman verirdim. Uzun süreli sportif faaliyet güven veriyor. Futbolun dışında 13 senedir aralıksız İstanbul Yarı Maratonu, Avrasya Yarı Maratonu, Trabzon Yarı Maratonu’na katıldım.  Onun için biz de bu spor aşkı yüreğimizde bu sevgi olduktan sonra bu işin altından genç kardeşlerimle kaynaşıp başaracağız. İnanıyorum ki sahada kalacağız “ dedi.