Yöneticiler, teknik heyet ve futbolculardan sonra yerel medya ile taraftarlar da tecrübeli hakemi hedefe koydu. Galatasaraylı futbolcu Denayer'in eline çarpan topun penaltı olduğunu, Avrupa çapında üne sahip Çakır'ın da bunu vermediğini iddia eden camia, önümüzdeki günlerde tartışmayı daha da alevlendirmeyi planlıyor.

Bordo-Mavili futbolseverlerin, “Sesinizi biraz yükseltin.” çağrısını dikkate alan yöneticilerin, şu ana kadar maruz kaldıkları hakem hatalarıyla alakalı bilgiler ve görüntüler toplamaya başladığı, birkaç gün içinde ses getirecek bir basın toplantısı düzenlemeye hazırlandığı öğrenildi. Bu talebi ilk olarak 1967 Trabzonsporlular Derneği dile getirdi. Dernek başkanı Alaattin Hatayoğlu, Çakır'ı eyyamcı ve emek hırsızı olarak suçlamıştı. Toplantıda, kulübün haklarını kimsenin gasp etmesine izin verilmeyeceği, bu konuda camia olarak kenetlenmenin sağlanacağı üzerinde durulacak.

Hakem hataları başlığı altında gerçekleştirilecek bilgilendirmede, şike konusunda gelinen son aşamanın da değerlendirileceği kaydedildi. 3 Temmuz şike davasıyla ilgili asla taviz verilmeyeceği, mücadelenin FIFA ve CAS nezdinde sürdürüleceğine vurgu yapılacak.

Kaynak: Zaman Gazetesi