Almanya Bundesliga'da Paderborn'u 5-0 yenen Mainz'de 2 gol 1 asistlik performans sergileyen, son dönemin yükselen yıldızı Yunus Malli tüm dikkatleri üzerine çekti.

Son olarak 1-1 biten Hannover96 maçında da 88 dakika sahada kalan 23 yaşındaki ofansif orta saha oyuncusu, oynadığı futbol ve yeteneği ile takımın geleceği olarak gösterilmeye başlandı.

"KALMAK İSTİYORUM"

Devre arasında adı Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'la anılan Yunus'u değerlendiren hocası Kasper Hjulmand, "Yunus pasları ve şutları için çok çalıştı. Ayrıca koşu mesafesi ve denge açısından da kendini geliştirdi" ifadelerini kullandı.

Yunus da kendisi hakkında konuşurken, "Hocam beni görmek istedi. Elimden geldiğince çok koşuyorum. Hızlı bir oyuncuyum ve bunu kullanıyorum." dedi. Mainz Menajeri Christian Heidel ise Yunus'un takımdan ayrılacağı iddialarını yanıtladı: "Çocuk şu anda kesinlikle bizim için en iyi gelişimi gösteriyor. Onun takımda tutulmasını konuşuyor ve durumunda iyileştirme yapılmasını değerlendiriyoruz"

Sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Yunus ise henüz yeni anlaşma yapılmamasının kendisini üzmediğini söylerken, "Bunlar beni yaralamıyor. Her şey iyi giderse ben burada kalmak istiyorum" şeklinde konuştu.

"MEKKE'DEN PADERBORN'A"

Öte yandan Yunus'u değerlendiren Alman basını futbolcunun özel hayatına da değindi. Türk asıllı Yunus'un koyu bir dindar olduğunu vurgulayan Alman basını, "Paderborn maçında attığı golden sonra yere çöktü ve çimleri öptü. Ancak ardından gerçek anlaşıldı. Yunus, Türk asıllı bir Alman ve Müslüman (Dindar bir kişi). Hatta lige verilen devre arasında Mekke'ye ziyarete gitti ve ardından Paderborn maçında sahaya çıktı" cümlelerini satırlarına taşıdı.