TAYFUN ÇÖPÇÜ- ALMANYA - 

Trabzonspor'un sol kanat oyuncusu Yusuf Erdoğan, bord-mavili takımda çocukluk döneminin bittiğini, sonuca etki eden, liderlik görevini üstlenen, gerçekten bir yıldız statüsünde oynamak istediğini söyledi.

Yeni sezon öncesi sol kapsamında Almanya'da ikinci etap kamp çalışmaları gerçekleştiren bordo-mavili takımın kamp yaptığı otelde basın toplantısı düzenleyen Yusuf Erdoğan, kampta her şeyin güzel gittiğini anlattı.

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Lüksemburg'un Differdange 03 takımı  ile oynadıkları ilk maçı 1-0 kazandıklarını dile getiren Yusuf Erdoğan, "Önemli olan gol yemeden kazanmaktı, gereğini yaptığımızı düşünüyorum. Rövanş maçına çok güzel bir şekilde hazırlanıyoruz. Maçı güzelce oynayıp bir üst tura çıkmak istiyoruz" dedi.

Yusuf Erdoğan, Trabzonspor'un formasını 2 sezondur giydiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bunun onur ve mutluluğunu yaşıyorum. 8-9 senedir buradayım, Araklıspor ve 1461 Trabzon'da oynadım.Trabzon'da yaşayan her çocuğun hayali Trabzonspor forması giymektir, Allah'a şükür bunu başardım. Yaşadığım sakatlıklar talihsizdi. Sakatlıklar yaşadım ve kırılma anlarım oldu.  Allah'ıma dua ediyorum inşallah, sakatlık olmaz, sürekli üstüne koymak istiyorum. Taraftarlarımızın da benden çok şey beklediğini biliyorum. Çocukluk dönemim bitti artık Trabzonspor'da sonuca etki eden liderlik görevini üstlenen, gerçekten bir yıldız statüsünde oynamak istiyorum."

Bu düşüncesini gerçekleştirmek için çok çalıştığını anlatan genç futbolcu, "Çıraklık, dönemimin bittiğini biliyorum, inşallah bu sene yarım kalan bir işim daha var sakatlığımdan dolayı milli takıma da gidememiştim birkaç kamp. İnşallah bu sezon A Milli Takıma gideceğim. 2 sezonda 4-5'er gol, 7-8'er asist yaptım, daha çok üstüne koymak istiyorum. Her maçına futbol hayatımın son maçı gibi odaklanacağım.  İnşallah son haftaya kadar güzel bimr performans gösteririm" ifadesini kullandı.

-"Trabzon, zor bir şehir"

Sahaya çıkınca karşılarındaki ismin farketmediğini anlatan Yusuf Erdoğan, şunları kaydetti:

 "Sürekli Trabzon'da gezen bir insanım. Halkla ilişkilerim yüksek. Geçmiş dönemde öyle futbolcular olmuş ki kahveden çıkıp maça gitmişler. Rakiplerin de o zaman büyük yıldızları varmış ama şampiyonluklar yaşamışlar. Bazı takımlarda iyi futbolcular olmasına karşın iyi takım arkadaşlıkları olmuyor bazı takımlarda. Biz de sonuçta Trabzonspor'uz. Bütün futbolcuların da da sonuçta isimi tartışılmaz. Biz işimizi yapacağız. Geçen sene şampiyon olan Galatasaray'ı 2 kez yendik .Aynı ciddiyetle bütün maçlara hazırlandığımız sürece Trabzonspor karşısında hiçbir takım duramayacak." 





-"Adapte sorunu yaşadık"

Geçen sezon takımın yeni kurulduğunu ve futbolcuların adapte sorunu yaşadığını anlatan Yusuf Erdoğan "Trabzon, zor bir şehir. Herkes alışamıyor. Ben 8 senedir bu şehirdeyim ama ben bile farklılık görüyorum şehirde. Coğrafi ve insan olarak zor bir yer. Ama sevdiği zaman insanını her türlü koruyan bir şehir. Yeni gelen transferlerimiz artık alışmıştır. İnşallah bu sene gerçek performanslarını ortaya koyar hem kendilerini hem Trabzonspor'a faydalı olurlar" dedi.

Geçen sene teknik direktör Ersun Yanal ile sol bekte oynaması konusunda görüştüğünü dile getiren Yusuf, "Ben geçmiş dönemlerde sol bek oynadığımı demiştim. O da güvendi oynattı. Takımda adaptasyon sorunu yaşadık.  Ben de sol bekte o dönemde bazı maçlarda iyi oynasam da sıkıntı çektim. Sol önde ve sağ önde oynadıağım zaman kendimi daha özgür hissediyorum" diye konuştu.

Teknik direktör Şota Arveladze'nin izlediği efsanevi futbolcuların başında geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"Hami hocayla çalışma şansı bulmuştum şimdi sıra Şota hocada oldu. Böyle efsanelerle karşılaşmamız, onlardan bir şey öğrenmek gurur verici. Şöyle bir felsefesi var, kendi Trabzonspor dönemindeki ruhu bize yansıtmaya çalışıyor.  O dönemde çok başarılı, efsanelerle dolu  bir takım vardı.  Milli takıma 7-8 futbolcu gidiyordu. O ruhu bize aşılamaya çalışıyor. İlk maçta o kadar heyecanlıydı çıkıp kendisi oynayacak gibiydi. Bizi çok mutlu etti, artı bir elektirik verdi. Onun tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Trabzonspor'da taraftarın, şehrin nasıl bir psikilojiye sahip oldUğun çok iyi biliyor. Bunları bize, yabancılara aşılaması gerekiyor. Çok heyecanlıyım, sezona hocamızla başlamak istiyoruz."
Yusuf, Mehmet Ekici’yle birlikte frikik çalıştığını da belirterek, “Ondan kazanmam gereken çok şey var. Bende bazen frikikten goller atıyorum ancak onun özellikleri çok farklı. Antrenman sonrasında özellikle onunla birlikte çalışıyoruz. Umarım daha çok çalışıp daha fazla gol atarım” dedi.