eni sezon hazırlıklarına Kemerburgaz Tesisleri'nde devam eden Kasımpaşa'nın, Bursaspor'dan renklerine kattığı Yusuf Erdoğan, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu. Kasımpaşa'nın kendisi için en doğru tercih olduğunu belirten 26 yaşındaki orta saha oyuncusu, "Bursaspor'dan ayrılacağım kesinleşmişti. Başkanımız beni burada görmek istiyordu. Beraber oturup karar verdik ve benim için en hayırlı yerin burası olacağını düşündüm. Hislerimde de yanıldığımı düşünüyorum. Hem camia hem arkadaşlık hem de hoca grubu olarak çok iyi bir ortama dahil olduğumu düşünüyorum. Böyle bir sisteme girmeye benim de ihtiyacım vardı. İnşallah güzel bir sezon geçiririz. Bu camianın, bu atmosferin daha büyük başarılara ihtiyacı var. Bu senenin Kasımpaşa senesi olacağını umut ediyorum" dedi.

"KEMAL HOCA İLE ÇALIŞMAK BİR ŞANS"

Kemal Özdeş ile çalışacağı için heyecanlı olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Kemal hocayı anlatmak bizim haddimiz değil. Türk futbolunun yıllardır önde gelen isimlerinden birisi. Bizim için onun gibi bir insanla çalışacak olmak şanstır. Bizim ondan alacağımız çok şey var. Söylediklerini sahada uygularsak, kolay kaybetmeyen bir takım olabiliriz. Hem ofansif hem de defansif anlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İyi bir dönemdeyiz ve kendisi de bizi iyi hazırlıyor. Hafta sonu Avusturya'ya gidiyoruz, orada hazırlık maçlarımız olacak. Gücümüzü ve futbol bilgimizi orada takım olarak birleştirmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"BURSASPOR SEYİRCİSİ, HEM FUTBOLCUYU OYNATMA HEM DE OYNATMAMA ÖZELLİĞİNE SAHİP"

Geçtiğimiz yıl Bursaspor'da sıkıntılar yaşadığını vurgulayan tecrübeli oyuncu, "Başarı ve başarısızlık birbiriyle bir bütün diye düşünüyorum. Bursaspor'un yönetimiyle, taraftarıyla, oyuncusuyla birleşip ortak bir hedefe gitmesi gerektiğini düşünen biriyim ki zaten öyle ekipler olduğu zaman başarı ya da başarısızlıklar geliyor. Aslında her şey bundan 3 sene önce başlamıştı. Ben geldim, biraz sendeleme dönemi oldu ama ligde kaldık. Geçen sene de son haftaya kadar götürdüğümüz yarışı belki de beş dakika ile kaybettik ama dediğim gibi Bursaspor'da sıkıntılar oldu. Kendi adıma da beklemediğim tepkilerle karşılaştım. İyi gidiyorduk, ligin bitmesine on hafta ve alınacak o kadar çok puan vardı ki, böyle bir tepkiyle karşılaşmak hem takımı hem de beni çok etkilemişti. Çünkü bir bütün olmanız gerekiyor. Taraftar da üç senedir gelen başarısızlıktan dolayı bir patlama anı geldiğini düşünüyordu. Hoş olmadı. Bir hafta sonra içeride Sivas'a karşı 1-0 geriye düştük. Ben orada Bursaspor adına bir şeylerin değiştiğini fark etmiştim. O maçı 3-2 kazanmıştık ve iyi bir ortam oluşmuştu. Bursaspor seyircisi, hem futbolcuyu oynatma hem de oynatmama özelliğine sahiptir. Bursaspor'un bir bütün olması gerekiyor. İnşallah da tekrardan ligimize geri dönerler. Türk futbolunun Bursaspor'a ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.