61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor’da Yusuf Yazıcı dün ayrılığı kendi sosyal medya hesabından resmen açıkladı. Trabzonspor Yusuf için Lille’den,  18 milyon Euro, bir sonraki satıştan yüzde 20 pay ve Portekizli Stoper Edgar Le’nin bonservisinin yüzde 50’sini alacağı iddia edilsede bordo-mavililerin toplam piyasa değeri otomatikman düştü. 

Transfermarkt’ın verilerine göre Trabzonspor 58 milyon Euroluk toplam piyasa değeriyle Süper Ligde en pahalı 5. takım olurken bordo-mavililer Yusuf’un ayrılışı ile 13 milyon Euroluk değer kaybıyla 45 milyon Euro seviyelerine gerileyecek. 

Trabzonspor'un 58 millyon Euroluk toplam piyasa değerinin neredeyse yarısını Yusuf ve Abdülkadir Ömür oluşturuyor. Yusuf güncel piyasa değeri 13, Abdülkadir'in ise 15 milyon Euro olarak görülüyor. 

Süper Ligin toplam piyasa değeri en fazla takımı 98 milyon Euro ile Galatasaray olurken, ardından 69 milyon Euro ile Fenerbahçe, 60 milyon Euro ile Beşiktaş ve 59 milyon Euro ile Başakşehir geldi. 5. sırada ki Trabzonspor’u ise 23 milyon Euro ile Konyaspor ve 22 milyon Euro ile Alanyaspor takip ediyor. 
Süper Ligin piyasa değeri en düşük takımı ise 7 milyon Euro ile Ankaragücü, 10 milyon Euro ile Denizlispor oldu.