Süper Lig'de sezonun bitmesinin ardından yeniden yapılanma için kolları sıvayan Trabzonspor'da kadro küçülmesine gidip, düşük bütçe/maksimum verim oyuncu modeli ana gündem maddesi olarak yorumlanıyor. 

Bu bağlamda, Trabzonsppor'un genç yıldızı Yusuf Yazıcı'nın 2017-2018 İlhan Cavcav Sezonu'nda ligden düşen Osmanlıspor'un hücum oyuncusu Serdar Gürler ile milli takım kampında birlikte paylaşım yapması akıllara Serdar Gürler Trabzonspor'a gelir mi sorusunu yarattı. 

Trabzonspor'da beklentilerin altında kalmıştı

Profesyonel futbolculuk kariyerine Fransa'da başlayan Gürler, Fransız kulübü Sochaux'dan Elazığspor'a transfer olmuş ve burada gösterdiği başarılı grafiğin ardından Trabzospor'un yolunu tutmuştu. Ancak Trabzonspor'da beklentilerin altında kalan Gürler, Kayseri Erciyesspor'a kiralanmış, ardından kiralıktan geri dönmesiyle birlikte Gençlerbirliği takımının yolunu tutmuştu. 

Son iki sezondur kariyenin zirvesinde

Trabzonspor'dan gitmesiyle birlikte kariyer rekorunu kırararak Gençlerbirliği'nde bir sezonda 13 gol atmayı başaran Gürler, adeta Trabzonspor'dan gidince parlayan futbolcular kervanının bir diğer üyesi oldu. Gençlerbirliğinde geçirdiği başarılı sezon sonrası Osmanlıspor'a transfer olan ve bu sezon 12 gol 5 asist gibi başarılı bir grafik yakalayan Gürler, adeta kumaşının iyi olduğunu kanıtlarcasına oynadı.